StoryEditorOCM
Hajdukstižu druge ponude

Talijanski insajder otkrio: ‘Brekalo je spreman napustiti Fiorentinu ovo ljeto, Hajduk ne odustaje‘

Piše SPORT SD
25. lipnja 2024. - 22:09

Kako javlja poznati talijanski insajder Nicolo Schira, Josip Brekalo spreman je napustiti Fiorentinu ovog ljeta. Stižu mu ponude iz Italije, ali i Hajduk bi ga volio zadržati.

"Josip Brekalo završio je sezonu u splitskom Hajduku, koji je u međuvremenu najavio Gattusa za trenera. Nakon posudbe u Hrvatskoj igrač se vraća u Fiorentinu. ali postoji nekoliko timova koji su obratili pozornost na njega. Prema onome što je doznala naša redakcija, slijede ga talijanski klubovi, Parma i Como, ali i sam Hajduk želio bi da se Brekalo vrati. Igrač i njegova obitelj razmišljaju o budućnosti", piše Schira.

Brekalo je u Hajduk stigao u siječnju na šestomjesečnu posudbu iz Fiorentine, nisu u to vrijeme Bijeli uspjeli ispuniti svoje ciljeve, treće mjesto u prvenstvu i na kraju sezona bez trofeja. Vratio se igrač nakon isteka posudbe u Firencu.

image
Ante Cizmic/Cropix

Prije nekoliko dana izvori iz Italije su pisali da će Brekalo ostati u Firenci barem tijekom predsezone, ključ je bio u novom treneru Raffaeleu Palladinu kod kojeg bi se Brekalo možda mogao izboriti za poziciju u momčadi. Izgleda da je konačna odluka sada na igraču.

Brekalo je nedavno za Arenu Sport prokomentirao svoj status u splitskome klubu:

"Ja sam igrač Fiorentine, u Hajduku sam na posudbi. Vidjet ćemo kakvi su njihovi planovi. Naravno, ponosan sam što sam dio takvoga kluba i nadam se da ću dobiti još jednu šansu u Firenzi. U Split sam došao dati sve od sebe i vratiti se u formu. Između ostalog, ja sam inzistirao na posudbi, a oni su bili zadovoljni sa mnom. Igra se svaka tri-četiri dana i svaki im je igrač važan. Ipak, ja sam tražio izlaz u posudbi. Na kraju svega najvažnije je da sam se vratio u formu i da u iduću sezonu mogu krenuti što bolje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 22:12