stdClass Object ( [id] => 1363982 [title] => Valentinovo koje je slomilo srce hajdukovaca, Cicu su skauti pronašli na Prokurativama, a baš svi su ga voljeli [alias] => valentinovo-koje-je-slomilo-srce-hajdukovaca-cicu-su-skauti-pronasli-na-prokurativama-a-bas-svi-su-ga-voljeli [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sutradan klupskog rođendana, 14. veljače na Valentinovo, za Hajduk je prije dvije godine bio tužan dan. Umro je Željko Mijač, jedan od zlatne generacije koji su bili nezamjenljivi, makar nisu bili u postavi koja se znala napamet, ono naizust da je recitirate bez daha, Mešković, Džoni, Rožić, Peruzović, Holcer, Buljan, Žungul, Mužinić, Oblak, Jerković, Šurjak.

Momčad se uskoro, vrlo brzo mijenjala, modificirala, otišli su Mešković, Holcer, Oblak, na branku je stao Katalinić, u napadu je ‘devetku‘ umjesto Oblaka ponio Đorđević, u veznom redu se pojavio Luketin, a i Balevski je došao da sjedne na klupu.

Boljat i Mijač bili su i ostali - rezerve. Ali, fantastična učinka.

Nedavno nas je napustio Kalimero, Mario Boljat umro je na Novu godinu 2024., a evo na današnji dan, na Valentinovo prije dvije godine napustio nas je Željko Mijač zvani – Cico.

Da, bio je Cico prije Zlatka Kranjčara, doduše s ponešto različitim naglaskom, Mijač je bio s kratkim ‘i‘ Cico, resko dok je Zlatko, Nikin otac bio više otegnutog izričaja, Ciico, da tako kažemo i napišemo ga s dva ‘i‘ kao što se i hotel Briig piše s dva ‘i‘ e da ga pravilno, otegnuto izgovorimo.

Mijač, dite s Prokurativa, iz onog doba kad se selekcija pravila po gradu, kad se selektiralo i probiralo obilaskom gradskih dječjih igrališta ili samo na ulici, na asfaltu kad se stave dva matuna pa ekipa zaigra dok nema automobila. Kako nam je nekidan i Nenad Šalov pričao.

Tehnologija

Vojo Kačić je bio jedan od tih neimara iz škole Ante Biće Mladinića, pa kasnije i Tomislava Ivića koji je obilazio, zapisivao, često bi se i sakrio sa strane da ga dica ne uoče, pa da igraju slobodno. On bi dobro upamtio tko se stiče...

Danas u Poljudu imaju wyscouting, i ne samo u Poljudu, naravno, imaju i heat-map kuda se igrač kreće, na ‘toplinsko navođenje‘, imaju i ‘catapult‘ mjerenja kao prsluk, što se može i odbacit ako te žulja i smeta i nije da se malo rugamo tim novitetima, međutim nekoć je bilo dovoljno oštro oko skauta i gomila darovite djece što nisu črčkala po mobitelu, nego su ganjala krpaš ili pravi balun, mantel-buvel, pa da se uoče talenti koji su potom dosezali svjetsku slavu.

Mijač nije bio u prvih 11 ‘zlatnika‘, ali u tom razdoblju od tri godine (1973. - 1976.) što je bio Ivićeva zlatna rezerva zabio je golove St. Etienneu i PSV Eindhovenu u najvećim utakmicama što ih je tadašnji Hajduk igrao na eurospkoj sceni Starog placa. Zabio je Mijač i Rijeci u zadnjem kolu jeseni za 1:0 pobjedu što je donijela jesenski naslov prvaka Hajduku 1974, zabio je i u proljeće 1976. Dinamu u zadnjoj minuti, na centaršut Luketina za 2:1, u utakmici što je obilježila pomirenje splitske publike sa Šimom. Luketin je centrirao, a Mijač zabio i Šime koji je bio osuđen na zvižduke, dobio je ovacije. A tek Cico... Bila je to erupcija oduševljenja.

Ta utakmica ostala je upamćena kad je Ivić, nezadovoljan formom svojih asova povukao Jerkovića i Mužinića, britko ih je izvadio iz igre kod stanja 1:1 i stavio umjesto njih dvojice Jovanića i Mijača. Potez harakiri mu se isplatio. Imao je nosa i hrabrosti, rekli bismo drskosti, šjor Ivan je često radio takve poteze ‘izvan logike i pameti‘, ali vodio se jedinim postulatom: igraš loše, ajde vanka pa da si bog božiji... I još je poslije toga sasuo paljbu da je i Buljan igrao loše i da je kojom srećom imao i treću zamjenu na raspolaganju i Iku bi vadio van.

---

image

Pogrem na splitskom groblju Lovrinac

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Tada se moglo mijenjati samo dvojicu (pedesetih nijednoga, a šezdesetih samo jednog i to do odlaska na odmor; takva su bila pravila, a ne ovo danas, op. a.) dok smo sada svjedoci da se nakon korona efekta treneru daje na raspolaganje pet zamjena, a igra li produžetke i šesta mu je dostupna. Pola momčadi.

Uglavnom, dok je Boljat bio specijalist da začepi svaku bužu, Mijač je bio ta zlatna glava i zlatna poluga igre, na na izložbi, nego u trezoru. U suštini „desetka” Mijač je imao pegulu da se nje mogao do kraja razigrati kraj Jure Jerkovića i Miće Jovanića koj su bili velemajstori svoje vrste, ali je svaku prigodu Cico grabio objeručke i zabijao ekstra važne golove.

E sad, zabio je po jednoga St. Etienneu (4:1) i PSV-u (2:0) na Starom placu, a ni u jednom revanšu nije zaigrao. Kad spominjemo peh da je Hajduk revanš kod ‘stefanista‘ igrao bez ozlijeđenih Peruzovića, Holcera i Oblaka, ne spominjemo da je igrao i bez Mijača, što je bio dodatni uteg. Pa tu povijesnu nepravdu ili previd ispravljamo. Da, ni zlatne rezerve Mijača nije bilo na dispoziciji ni u St. Etienneu, a ni u Eindhovenu!

Taj se usud ponovio Hajduku, na primjer u revanšu protiv Tottenhama 1984. u Londonu u polufinalu Kupa UEFA 1984. nije bilo ozlijeđenih Zlatka Vujovića i Blaža Sliškovića. Pa kako se onda moglo dalje?!

Uvijek je netko nedostajao, protiv Hamburgera na primjer 1980., zašto je baš ujesen Luka Peruzović morao u JNA (nakon Trabzonspora) umjesto da igra cijelu sezonu, pa tako i protiv HSV-a, a onda u revanšu, sad već u Poljudu nije bilo ni Šime Luketina koji je u Hamburgu mudrošću ukočio Kevina Keegana (hvatao ga kao desni bek u ofsajd-zamke), Luketin je u Poljudu izostao zbog žutih kartona.

Zlatna rezerva

Daleko smo otišli, zanijela nas priča, a želimo samo podsjetiti da već dvije godine s nama nema Željka Mijača, zlatne pričuve zlatne generacije koji je u dva navrata u karijeri igrao i za Rijeku (otac mu je živio u srcu Kvarnera, u ‘gradu koji teče‘), e da bi vremenom postao i priznat trener, u stožeru Luke Peruzovića, Josipa Skoblara, Stanka Poklepovića, Ivana Katalinića... ili po bijelom svijetu i Tomislava Ivića (Emirati, Belgija), da ne spominjemo u Iranu Ali Daeija, Bayernovu zvijezdu, s kojim je Mijač u danima karijere u Iranu bio kao blizanac.

Nije, na žalost, dobio priliku samostalno vodi prvu momčad Hajduka premda je znanjem bio predodređen za taj posao, karte bi (mu) se uvijek drugačije izmiješale, nikako do ‘akuže‘, uvijek ‘lišine‘ kad je trebalo da postane glavna faca, a i nedavno, prije smrti kandidirao je za šefa Akademije Hajduka, bio na razgovorima kod Marina Brbića, prije nego što su izabrali Boru Primorca.

Rođen 13. siječnja 1954. godine, selektiran s kamenih ploča Prokurativa kao izraziti talent, bio je od onih Splićana koji su u rodnom gradu postali vješti ‘fuzbaleri‘, nogometaši, istinske klase rođene pod Marjanom.

Možda griješimo, ali takvih faca danas manjka, fali da imaš zlatnu generaciju stvorenu ‘ispod čekića‘ u vlastitom domu, sa splitskih ulica i kaleta, pa je izvježbaš u gimnastičkoj dvorani ‘Partizana‘, za balun skučenom prostoru u Omladinskoj ulici gdje je danas svečana bina Hrvatskog doma, a ulica se zove Kamila Tončića.

Danas su najbolji mladi hajduci Amerikanac iz Litve, Kanađanin i Australac, ali neka su, neka njih, nemojte nas pogrešno shvatit.

Drugačija su vremena, ali katkad nam baš fali štih davnih generacija. Možda smo samo stari i nostalgični, a i Cico više nije s nama. Tužne dvije godine nema Željka Mijača ‘u Đole‘ na Pjaci, tamo gdje smo bistrili hajdučku svakodnevnicu.

Cico, fališ nam, neka ti je laka zemlja. 

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvije godine poslije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => dvije godine poslije 2 0 7002 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-14 13:42:19 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => Slaven Alfirević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-20 15:29:58 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2024-02-14 15:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Valentinovo koje je slomilo srce hajdukovaca, Cicu su skauti pronašli na Prokurativama, a baš svi su ga voljeli page_title=Valentinovo koje je slomilo srce hajdukovaca, Cicu su skauti pronašli na Prokurativama, a baš svi su ga voljeli [metakey] => Željko Mijač, Zlatko Kranjčar, cico kranjčar, Tomislav Ivić, HAJDUK, Šime Luketin, PSV Eindhoven, St. Etienne, dragan holcer [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26577549.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/1378473.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/20968840.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

Pogrem na splitskom groblju Lovrinac<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1332","hd_26577549_1920.jpg":"1920x1080","k_26577549_1280.jpg":"1280x1280","k_26577549_1024.jpg":"1024x1024","k_26577549_640.jpg":"640x640","k_26577549_480.jpg":"480x480","k_26577549_340.jpg":"340x340","k_26577549_220.jpg":"220x220","o_26577549_1280.jpg":"1280x888","o_26577549_1024.jpg":"1024x710","o_26577549_640.jpg":"640x444","o_26577549_480.jpg":"480x333","o_26577549_340.jpg":"340x235","o_26577549_220.jpg":"220x152","h_26577549_1280.jpg":"1280x854","h_26577549_1024.jpg":"1024x683","h_26577549_640.jpg":"640x427","h_26577549_480.jpg":"480x320","h_26577549_340.jpg":"340x227","h_26577549_220.jpg":"220x147","pp_26577549_1280.jpg":"1280x1628","pp_26577549_1024.jpg":"1024x1303","pp_26577549_640.jpg":"640x814","pp_26577549_480.jpg":"480x611","pp_26577549_340.jpg":"340x432","pp_26577549_220.jpg":"220x280"},{"size0":"0x0","hd_1378473_1920.jpg":"1920x1080","k_1378473_1280.jpg":"1280x1280","k_1378473_1024.jpg":"1024x1024","k_1378473_640.jpg":"640x640","k_1378473_480.jpg":"480x480","k_1378473_340.jpg":"340x340","k_1378473_220.jpg":"220x220","o_1378473_1280.jpg":"1280x0","o_1378473_1024.jpg":"1024x0","o_1378473_640.jpg":"640x0","o_1378473_480.jpg":"480x0","o_1378473_340.jpg":"340x0","o_1378473_220.jpg":"220x0","h_1378473_1280.jpg":"1280x854","h_1378473_1024.jpg":"1024x683","h_1378473_640.jpg":"640x427","h_1378473_480.jpg":"480x320","h_1378473_340.jpg":"340x227","h_1378473_220.jpg":"220x147","pp_1378473_1280.jpg":"1280x1628","pp_1378473_1024.jpg":"1024x1303","pp_1378473_640.jpg":"640x814","pp_1378473_480.jpg":"480x611","pp_1378473_340.jpg":"340x432","pp_1378473_220.jpg":"220x280"},{"size0":"0x0","hd_20968840_1920.jpg":"1920x1080","k_20968840_1280.jpg":"1280x1280","k_20968840_1024.jpg":"1024x1024","k_20968840_640.jpg":"640x640","k_20968840_480.jpg":"480x480","k_20968840_340.jpg":"340x340","k_20968840_220.jpg":"220x220","o_20968840_1280.jpg":"1280x0","o_20968840_1024.jpg":"1024x0","o_20968840_640.jpg":"640x0","o_20968840_480.jpg":"480x0","o_20968840_340.jpg":"340x0","o_20968840_220.jpg":"220x0","h_20968840_1280.jpg":"1280x854","h_20968840_1024.jpg":"1024x683","h_20968840_640.jpg":"640x427","h_20968840_480.jpg":"480x320","h_20968840_340.jpg":"340x227","h_20968840_220.jpg":"220x147","pp_20968840_1280.jpg":"1280x1628","pp_20968840_1024.jpg":"1024x1303","pp_20968840_640.jpg":"640x814","pp_20968840_480.jpg":"480x611","pp_20968840_340.jpg":"340x432","pp_20968840_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4692974 Threads: 2 Questions: 158574347 Slow queries: 68572 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4692880 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/valentinovo-koje-je-slomilo-srce-hajdukovaca-cicu-su-skauti-pronasli-na-prokurativama-a-bas-svi-su-ga-voljeli-1363982 [printLink] => /sport/hajduk/valentinovo-koje-je-slomilo-srce-hajdukovaca-cicu-su-skauti-pronasli-na-prokurativama-a-bas-svi-su-ga-voljeli-1363982?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 268097 [name] => Željko Mijač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-mijac [link] => /tag/zeljko-mijac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 250412 [name] => Zlatko Kranjčar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zlatko-kranjcar [link] => /tag/zlatko-kranjcar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 632237 [name] => cico kranjčar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-01 23:16:36 [main_article_id] => 0 [alias] => cico-kranjcar [link] => /tag/cico-kranjcar ) [3] => stdClass Object ( [id] => 377189 [name] => Tomislav Ivić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislav-ivic [link] => /tag/tomislav-ivic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [5] => stdClass Object ( [id] => 386433 [name] => Šime Luketin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sime-luketin [link] => /tag/sime-luketin ) [6] => stdClass Object ( [id] => 738626 [name] => PSV Eindhoven [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-29 15:10:45 [main_article_id] => 0 [alias] => psv-eindhoven [link] => /tag/psv-eindhoven ) [7] => stdClass Object ( [id] => 354610 [name] => St. Etienne [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => st-etienne [link] => /tag/st-etienne ) [8] => stdClass Object ( [id] => 247093 [name] => Dragan Holcer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dragan-holcer [link] => /tag/dragan-holcer ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvije godine poslije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Valentinovo koje je slomilo srce hajdukovaca, Cicu su skauti pronašli na Prokurativama, a baš svi su ga voljeli [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26577549.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26577549.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/1378473.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/20968840.jpg [title] =>

Pogrem na splitskom groblju Lovrinac

Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sutradan klupskog rođendana, 14. veljače na Valentinovo, za Hajduk je prije dvije godine bio tužan dan. Umro je Željko Mijač, jedan od zlatne generacije koji su bili nezamjenljivi, makar nisu bili u postavi koja se znala napamet, ono naizust da je recitirate bez daha, Mešković, Džoni, Rožić, Peruzović, Holcer, Buljan, Žungul, Mužinić, Oblak, Jerković, Šurjak.

Momčad se uskoro, vrlo brzo mijenjala, modificirala, otišli su Mešković, Holcer, Oblak, na branku je stao Katalinić, u napadu je ‘devetku‘ umjesto Oblaka ponio Đorđević, u veznom redu se pojavio Luketin, a i Balevski je došao da sjedne na klupu.

Boljat i Mijač bili su i ostali - rezerve. Ali, fantastična učinka.

Nedavno nas je napustio Kalimero, Mario Boljat umro je na Novu godinu 2024., a evo na današnji dan, na Valentinovo prije dvije godine napustio nas je Željko Mijač zvani – Cico.

Da, bio je Cico prije Zlatka Kranjčara, doduše s ponešto različitim naglaskom, Mijač je bio s kratkim ‘i‘ Cico, resko dok je Zlatko, Nikin otac bio više otegnutog izričaja, Ciico, da tako kažemo i napišemo ga s dva ‘i‘ kao što se i hotel Briig piše s dva ‘i‘ e da ga pravilno, otegnuto izgovorimo.

Mijač, dite s Prokurativa, iz onog doba kad se selekcija pravila po gradu, kad se selektiralo i probiralo obilaskom gradskih dječjih igrališta ili samo na ulici, na asfaltu kad se stave dva matuna pa ekipa zaigra dok nema automobila. Kako nam je nekidan i Nenad Šalov pričao.

Tehnologija

Vojo Kačić je bio jedan od tih neimara iz škole Ante Biće Mladinića, pa kasnije i Tomislava Ivića koji je obilazio, zapisivao, često bi se i sakrio sa strane da ga dica ne uoče, pa da igraju slobodno. On bi dobro upamtio tko se stiče...

Danas u Poljudu imaju wyscouting, i ne samo u Poljudu, naravno, imaju i heat-map kuda se igrač kreće, na ‘toplinsko navođenje‘, imaju i ‘catapult‘ mjerenja kao prsluk, što se može i odbacit ako te žulja i smeta i nije da se malo rugamo tim novitetima, međutim nekoć je bilo dovoljno oštro oko skauta i gomila darovite djece što nisu črčkala po mobitelu, nego su ganjala krpaš ili pravi balun, mantel-buvel, pa da se uoče talenti koji su potom dosezali svjetsku slavu.

Mijač nije bio u prvih 11 ‘zlatnika‘, ali u tom razdoblju od tri godine (1973. - 1976.) što je bio Ivićeva zlatna rezerva zabio je golove St. Etienneu i PSV Eindhovenu u najvećim utakmicama što ih je tadašnji Hajduk igrao na eurospkoj sceni Starog placa. Zabio je Mijač i Rijeci u zadnjem kolu jeseni za 1:0 pobjedu što je donijela jesenski naslov prvaka Hajduku 1974, zabio je i u proljeće 1976. Dinamu u zadnjoj minuti, na centaršut Luketina za 2:1, u utakmici što je obilježila pomirenje splitske publike sa Šimom. Luketin je centrirao, a Mijač zabio i Šime koji je bio osuđen na zvižduke, dobio je ovacije. A tek Cico... Bila je to erupcija oduševljenja.

Ta utakmica ostala je upamćena kad je Ivić, nezadovoljan formom svojih asova povukao Jerkovića i Mužinića, britko ih je izvadio iz igre kod stanja 1:1 i stavio umjesto njih dvojice Jovanića i Mijača. Potez harakiri mu se isplatio. Imao je nosa i hrabrosti, rekli bismo drskosti, šjor Ivan je često radio takve poteze ‘izvan logike i pameti‘, ali vodio se jedinim postulatom: igraš loše, ajde vanka pa da si bog božiji... I još je poslije toga sasuo paljbu da je i Buljan igrao loše i da je kojom srećom imao i treću zamjenu na raspolaganju i Iku bi vadio van.

---

image

Pogrem na splitskom groblju Lovrinac

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Tada se moglo mijenjati samo dvojicu (pedesetih nijednoga, a šezdesetih samo jednog i to do odlaska na odmor; takva su bila pravila, a ne ovo danas, op. a.) dok smo sada svjedoci da se nakon korona efekta treneru daje na raspolaganje pet zamjena, a igra li produžetke i šesta mu je dostupna. Pola momčadi.

Uglavnom, dok je Boljat bio specijalist da začepi svaku bužu, Mijač je bio ta zlatna glava i zlatna poluga igre, na na izložbi, nego u trezoru. U suštini „desetka” Mijač je imao pegulu da se nje mogao do kraja razigrati kraj Jure Jerkovića i Miće Jovanića koj su bili velemajstori svoje vrste, ali je svaku prigodu Cico grabio objeručke i zabijao ekstra važne golove.

E sad, zabio je po jednoga St. Etienneu (4:1) i PSV-u (2:0) na Starom placu, a ni u jednom revanšu nije zaigrao. Kad spominjemo peh da je Hajduk revanš kod ‘stefanista‘ igrao bez ozlijeđenih Peruzovića, Holcera i Oblaka, ne spominjemo da je igrao i bez Mijača, što je bio dodatni uteg. Pa tu povijesnu nepravdu ili previd ispravljamo. Da, ni zlatne rezerve Mijača nije bilo na dispoziciji ni u St. Etienneu, a ni u Eindhovenu!

Taj se usud ponovio Hajduku, na primjer u revanšu protiv Tottenhama 1984. u Londonu u polufinalu Kupa UEFA 1984. nije bilo ozlijeđenih Zlatka Vujovića i Blaža Sliškovića. Pa kako se onda moglo dalje?!

Uvijek je netko nedostajao, protiv Hamburgera na primjer 1980., zašto je baš ujesen Luka Peruzović morao u JNA (nakon Trabzonspora) umjesto da igra cijelu sezonu, pa tako i protiv HSV-a, a onda u revanšu, sad već u Poljudu nije bilo ni Šime Luketina koji je u Hamburgu mudrošću ukočio Kevina Keegana (hvatao ga kao desni bek u ofsajd-zamke), Luketin je u Poljudu izostao zbog žutih kartona.

Zlatna rezerva

Daleko smo otišli, zanijela nas priča, a želimo samo podsjetiti da već dvije godine s nama nema Željka Mijača, zlatne pričuve zlatne generacije koji je u dva navrata u karijeri igrao i za Rijeku (otac mu je živio u srcu Kvarnera, u ‘gradu koji teče‘), e da bi vremenom postao i priznat trener, u stožeru Luke Peruzovića, Josipa Skoblara, Stanka Poklepovića, Ivana Katalinića... ili po bijelom svijetu i Tomislava Ivića (Emirati, Belgija), da ne spominjemo u Iranu Ali Daeija, Bayernovu zvijezdu, s kojim je Mijač u danima karijere u Iranu bio kao blizanac.

Nije, na žalost, dobio priliku samostalno vodi prvu momčad Hajduka premda je znanjem bio predodređen za taj posao, karte bi (mu) se uvijek drugačije izmiješale, nikako do ‘akuže‘, uvijek ‘lišine‘ kad je trebalo da postane glavna faca, a i nedavno, prije smrti kandidirao je za šefa Akademije Hajduka, bio na razgovorima kod Marina Brbića, prije nego što su izabrali Boru Primorca.

Rođen 13. siječnja 1954. godine, selektiran s kamenih ploča Prokurativa kao izraziti talent, bio je od onih Splićana koji su u rodnom gradu postali vješti ‘fuzbaleri‘, nogometaši, istinske klase rođene pod Marjanom.

Možda griješimo, ali takvih faca danas manjka, fali da imaš zlatnu generaciju stvorenu ‘ispod čekića‘ u vlastitom domu, sa splitskih ulica i kaleta, pa je izvježbaš u gimnastičkoj dvorani ‘Partizana‘, za balun skučenom prostoru u Omladinskoj ulici gdje je danas svečana bina Hrvatskog doma, a ulica se zove Kamila Tončića.

Danas su najbolji mladi hajduci Amerikanac iz Litve, Kanađanin i Australac, ali neka su, neka njih, nemojte nas pogrešno shvatit.

Drugačija su vremena, ali katkad nam baš fali štih davnih generacija. Možda smo samo stari i nostalgični, a i Cico više nije s nama. Tužne dvije godine nema Željka Mijača ‘u Đole‘ na Pjaci, tamo gdje smo bistrili hajdučku svakodnevnicu.

Cico, fališ nam, neka ti je laka zemlja. 

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Cropix Joško Šupić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Vladimir Dugandžić/Cropix

Pogrem na splitskom groblju Lovrinac

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/valentinovo-koje-je-slomilo-srce-hajdukovaca-cicu-su-skauti-pronasli-na-prokurativama-a-bas-svi-su-ga-voljeli-1363982 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0d03ba5ba3cb9f4932f4087a1686424392b1c138 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Valentinovo+koje+je+slomilo+srce+hajdukovaca%2C+Cicu+su+skauti+prona%C5%A1li+na+Prokurativama%2C+a+ba%C5%A1+svi+su+ga+voljeli&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvalentinovo-koje-je-slomilo-srce-hajdukovaca-cicu-su-skauti-pronasli-na-prokurativama-a-bas-svi-su-ga-voljeli-1363982 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvalentinovo-koje-je-slomilo-srce-hajdukovaca-cicu-su-skauti-pronasli-na-prokurativama-a-bas-svi-su-ga-voljeli-1363982 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvije godine poslije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hajdukdvije godine poslije

Valentinovo koje je slomilo srce hajdukovaca, Cicu su skauti pronašli na Prokurativama, a baš svi su ga voljeli

Piše Slaven Alfirević
14. veljače 2024. - 16:35

Sutradan klupskog rođendana, 14. veljače na Valentinovo, za Hajduk je prije dvije godine bio tužan dan. Umro je Željko Mijač, jedan od zlatne generacije koji su bili nezamjenljivi, makar nisu bili u postavi koja se znala napamet, ono naizust da je recitirate bez daha, Mešković, Džoni, Rožić, Peruzović, Holcer, Buljan, Žungul, Mužinić, Oblak, Jerković, Šurjak.

Momčad se uskoro, vrlo brzo mijenjala, modificirala, otišli su Mešković, Holcer, Oblak, na branku je stao Katalinić, u napadu je ‘devetku‘ umjesto Oblaka ponio Đorđević, u veznom redu se pojavio Luketin, a i Balevski je došao da sjedne na klupu.

Boljat i Mijač bili su i ostali - rezerve. Ali, fantastična učinka.

Nedavno nas je napustio Kalimero, Mario Boljat umro je na Novu godinu 2024., a evo na današ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 12:04