StoryEditorOCM
HajdukProsudite sami

VAR je provjeravao... Svi komentiraju Hajdukov gol, je li Krovinović igrao rukom? Ovo je snimka iz drugog kuta

Piše Gradimir Đukarić/SN
4. veljače 2024. - 14:16

O pogotku Hajduka protiv Osijeka sigurno će se još neko vrijeme pričati jer prethodila mu je svakako dvojbena situacija. Sudac Pajač priznao je gol, iz VAR-a su potvrdili njegovu odluku, međutim snimka ne daje jasnu potvrdu onoga što se dogodilo u 57. minuti u kaznenom prostoru Osijeka - pišu Sportske novosti.

Prvi kut kamere sugerira kako je sve čisto iako je situacija bila rubna, kako se Krovinović nije poslužio rukom prilikom smirivanja lopte, međutim snimka kamere iza gola, koju je analizirala stranica VAR Check, ide više u prilog onima koji smatraju kako je veznjak Hajduka igrao nedozvoljeno.

Zanimljivo, niti jedan igrač Osijeka nije sucu Pajaču sugerirao Krovinovićevo potencijalno igranje rukom, ali je Duarte nakon pogotka širio ruke, prigovorio sucu i tražio prekršaj Šarlije u napadu nakon što ga je branič Hajduka povukao s leđa tražeći bolji položaj za skok. I Malenica i Mierez zbog istog su razloga odmah prišli sucu.

Video spomenute situacije pogledajte OVDJE.

Inače, čitavoj situaciji prethodio je slobodni udarac koji je izveo Brekalo. Loptu je Krovinović vratio u srce kaznenog prostora, Pukštas je otpucao glavom, na crti je opasnost po svoj gol pokušao očistiti Nejašmić, ali se Uremović najbolje snašao i iz neposredne blizine zatresao mrežu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:15