StoryEditorOCM
Košarkateška odluka

Gazda Denvera nakon sedam godina otkrio zašto je izabrao Jokića, a ne Nurkića: ‘Analitičari su napravili usporedbe‘

Piše R. R.
18. travnja 2024. - 20:51

Jusuf Nurkić i Nikola Jokić svojevremeno bili su suigrači u Denver Nuggetsima, ali su se čelnici kluba morali odlučiti za jednog od njih dvojice. Izbor je pao da Jokić ostane u Denveru i da Nurkić napusti klub, a vlasnik ovog tima Josh Kroenke sada je objasnio zašto su donijeli takvu odluku.

Dvije sezone su Nurkić i Jokić igrali zajedno i imali podijeljenu minutažu, ali nakon toga u klubu su shvatili da jedan od njih mora da napusti Denver i da se igra gradi oko centra koji će ostati u Nuggetsima na duže staze.

Na kraju je Nurkić bio taj koji je 2017. godine poslan u Portland što je bilo prilično iznenađujuće. No, jasno je da je Denver donio pravu odluku s obzirom na to da je Jokić postao jedan od najboljih igrača svijeta i donio je ovom klubu titulu prvaka NBA lige

Prvi put o ovome pričao je i vlasnik Denvera, Josh Kroenke, koji je na kraju bio taj koji je donio konačnu odluku.

- Ako netko kaže da je tada znao kako će stvari ispasti onda sigurno laže. Želio sam što više mlađih igrača u ekipi, tada su mi rekli da ima jedan momak kojeg trebam pogledati i koji želi ostati još godinu dana u Europi - priča Kroenke i nastavlja:

-  Obojica su bili talentirani centri sa sjajnim vještinama. Nismo mogli igrati u isto vrijeme i s Jokićem i s Nurkićem. Morali smo stati, razmisliti i donijeti odluku. Nurkićev ugovor je bio pri kraju, a analitičari su napravili svoj posao i usporedbe.

Nurkić je iz Denvera otišao u Portland gdje je proveo šest godina i imao je nekoliko dosta dobrih sezona i pored problema s ozljeda. Od prošle godine je u redovima Phoenix Sunse gdje mu ide jako dobro, dokazao je o kakvom je igraču riječ. A Jokić je već u Denveru ispisao povijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:53