StoryEditorOCM
Košarkabili ili plavi

Hrvatski centar na putu prema NBA ligi slijedi slavnog trenera, američki novinar sprema ‘važno‘ pitanje hrvatskog sporta

Piše Sport SD
16. travnja 2024. - 14:22

Proteklog tjedna završila je 15-godišnja era Johna Caliparija na sveučilištu Kentucky. Član košarkaške Kuće slavnih s ovim sveučilištem podigao je trofej NCAA 2014. godine.

Jednog od najuspješnijih trenera u povijesti američke sveučilišne košarke angažiralo je sveučilište Arkansas gdje će voditi Razorbacks, a ugovor je potpisao do kraja travnja 2029. godine. Arkansas Razorbacks igrali su dosad šest puta Final Four te su dva puta prošli u finale, a jedini naslov su osvojili 1994. godine. 

Calipari je poznat po razvoju košarkaša za NBA, a trenirao je 58 igrača koji su izabrani na NBA draftu tijekom svoje 32-godišnje karijere.

Zbog odlaska Caliparija iz momčadi Kentuckyja otišlo je pet igrača, a među njima je i hrvatski centar Zvonimir Ivišić. On je jedan od onih koji žele nakon rada s Caliparijem doći do NBA lige, a prošle je godine stigao u SAD iz podgoričkog Studentskog centra. Calipari i Ivišić će nastaviti suradnju i u Arkansasu na obostrano zadovoljstvo.

image

story instagram

- Iz nekoliko razloga donio sam odluku otići na sveučilište. Jedan od razloga je osvajanje naslova prvaka i odlazak u NBA ligu. Monumentalan dio tih odluka bio je trener Calipari, a nitko te dvije stvari ne radi bolje od njega. Zato sam uzbuđen što mogu objaviti da se obvezujem treneru ‘Calu‘ i Arkansas Razorbacksima – napisao je Ivišić na Instagramu.

Ivišić je debitirao krajem siječnja ove godine u sveučilišnoj košarci i za 15 odigranih utakmica ostvario je prosjek od 5.5 koševa, 3.3 skoka i 1.3 blokade. Njegov dolazak u Arkansas zainteresirao je i lokalne medije među kojima je novinar lokalnog Times Recorda i dopisnik USA Today Jackson Fuller. Američki novinar pokazao je na X-u i da je upoznat s hrvatskim sportom, a već ima spremno pitanje za Ivišića navija li za Dinamo ili Hajduk. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:49