StoryEditorOCM
KošarkaPobjeda za kraj

Od svih Žutih dugo najviše ovacija pobirao - Žutko! Na kraju najmlađi navijači i igrači opalili zajedničku fotografiju

Piše Frane Vulas
26. travnja 2024. - 21:26

U utakmici bez rezultatske važnosti Split je svladao DepoLink Škrljevo 97:84 i regularni dio sezone Favbet Premijer lige završio drugom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 28-5. U četvrtfinalu doigravanja u seriji na dvije pobjede protivnik ‘žutih‘ bit će Dubrovnik. Prva utakmica igra se u gradu pod Marjanom u četvrtak (19 sati). Pretposljednji gosti su ovaj dio hrvatskog prvenstva okončali sa skorom 7-26 i slijede im kvalifikacije za ostanak u elitnom društvu.

Split koji je nastupio bez ozlijeđenog Ljubičića stalno je kontrolirao rezultat, ali se tijekom prvog poluvremena tek povremeno u drugoj četvrtini uspijevao osjetnije rezultatski odvojiti. Najveću prednost u tom dijelu susreta 44:35 tricom Vuke imao je domaćin u 18. minuti. U tim trenucima utakmice najviše ovacija splitske publike dobivao je Žutko, klupska maskota, kada se pojavila pred najmlađim navijačima koji su na ovaj susret stigli organizirano. Opet nije bilo puno minuta za mlađe igrače, očito zbog želje trenera Slavena Rimca za hvatanjem forme pred ključni dio sezone play off. Perkušić je startao u petorci i to je povjerenje potpuno opravdao.

Pokazivali su Splićani borbenost, želju, ali ne uspijevaju već dugo naći pravu formu. Kao da su zapeli u drugoj-trećoj brzini. Izvan forme su neki od ključnih igrača poput Sullivana, Tišme... No, i to je bilo dovoljno za trijumf. DepoLink Škrljevo se približio na 48:47, imali su gosti i dva šuta za vodstvo. Potom je ipak presudila veća kvaliteta i iskustvo. Devet minuta prije kraja susreta pobjegao je Split na 75:66, potom i na 79:68. Tri vezane trice domaćina, dvije Perkušića i između njih jedna Shortera, odvele su Split do vodstva 95:74 dvije minute prije kraja. Najbolji od ‘žutih‘ bio je povratnik nakon ozljede Kalajžić, a njemu uz bok bio je i drugi povratnik Vuko.

Tek u zadnjoj četvrtini Split je odigrao nešto čvršće u obrani. Teško je očekivati puno u doigravanju kada ti pretposljednja momčad lige u prve tri četvrtine uvali 66 poena. Hollowell je domaćinu zabio čak pet trica.

Nakon završetka utakmice ‘žuti‘ su se još jednom vratili iz svlačionice pa su najmlađi navijači i igrači snimili na parketu i zajedničku fotografiju.

Split - DepoLink Škrljevo 97:84

Split - Dvorana na Gripama. Gledatelja 100. Utakmica posljednjeg 33. kola Favbet Premijer lige košarkaša: Split - DepoLink Škrljevo 97:84 (24:22, 24:21, 22:23, 27:18). Suci: Josip Radojković, Dino Vukušić (obojica iz Splita) te Frane Lovrić (Šibenik).

Split: Funderburk (15), Perković (13), Shorter (11), Sullivan (8), Kalajžić (8), Tišma, Runjić (7), Klepo, Kučić (11), Vuko (13), Perkušić (11), Dubravčić.

DepoLink Škrljevo: Bart (2), Krajina (6), Gulin, Šljivarić (11), Svoboda (16), Salopek, Šarić (9), Ćošić, Hollowell (21), Stanojević (17), Miljković (2).

image

Mate Kalajžić

Joško Šupić/Cropix
image

Tonko Vuko

Joško Šupić/Cropix

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:55