StoryEditorOCM
KošarkaŽuti u Čačku

Poharana svlačionica, veliki problemi za Split pred teško gostovanje kod izravnog rivala u borbi za play off ABA lige

17. siječnja 2024. - 12:34

Momčad Splita otputovala je u srijedu prema Čačku gdje ih u petak u 17. kolu Admiral Bet ABA lige dočekuje Borac Mozzart (19 sati, prijenos Arenasport 1). Odličnim predstavama u posljednje vrijeme, sa šest pobjeda u zadnjih osam kola regionalne lige, momčad trenera Slavena Rimca u lovu je na plasman u play off.

Mjesto među osam najboljih sastava natjecanja bio bi velik uspjeh za momčad s vjerojatno najmanjim budžetom lige. A baš je Borac izravan konkurent Splitu za doigravanje, obje momčadi na devetom odnosno desetom mjestu imaju identičan omjer pobjeda i poraza 7-9, koliko ima i osmi SC Derby.

Četvrtu pobjedu u nizu u natjecanju (Derby i Igokea u gostima, Cedevita Olimpija na Gripama), ‘žuti‘ love na tradicionalno neugodnom gostovanju, još i iz vremena zajedničke lige bivše države. U prvom dijelu sezone Split je na Gripama slavio 75:61. Vratio se u kadar Krešimir Ljubičić, ali ‘žuti‘ sada imaju nove, još veće probleme s rosterom.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Težak put za nas. Idemo dva dana ranije da se tamo stignemo malo i osvježiti. Zahtjevna utakmica je pred nama, ali u svakoj tražimo pobjedu. Hendikepirani smo izostancima Vuke i Runjića zbog viroze, ali mislim da još uvijek imamo dovoljno igrača da se možemo ravnopravno nositi s Borcem. Nezgodna su momčad, igraju jako brzu košarku. Ako zaustavimo njihovu defenzivnu tranziciju bit će nam puno lakše – rekao je Rimac.

Split u zadnjih 17 susreta u svim natjecanjima ima 15 pobjeda.

- U dobrom smo, pobjedničkom nizu. Dobro radimo, treniramo, što se na kraju pokazuje na terenu. Bit ćemo malo oslabljeni izostancima Vuke i Runjića, ali idemo na pobjedu - najavio je i krilni igrač Splita Boris Tišma.

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 07:59