StoryEditorOCM
Košarkaza Pariz

Preporođena Hrvatska izborila finale u Turskoj! Šarić, Zubac i Hezonja zajedno ubacili 60 koševa

Piše Iva Majić
18. kolovoza 2023. - 18:04

Hrvatski košarkaši uvjerljivo su svladali u Istanbulu Ukrajinu s 85:70 (24:17,18:19, 26:16, 18:17), te se plasirali u finale pretkvalifikacijskog turnira. Izabranici Josipa Sesara su tako nakon pobjeda u skupini nad Belgijom, Švedskom i Nizozemskom ubilježili i četvrto slavlje u Turskoj.

Nije bilo većih problema za Hrvatsku koja je izvrsno krenula u utakmicu i do pete minute već imala prednost od 11 razlike. No, Ukrajina je s minimalnom prednošću dobila drugu dionicu u kojoj je krajem čak stigla i do izjednačenja, ali Dario Šarić se pobrinuo da Hrvatska ode na odmor s prednošću od šest poena. Taj nalet Ukrajinaca nije uzdrmao našu momčad koja je treću četvrtinu dobila s najvećom razlikom, (26:16).

U posljednjoj četvrtini, četiri minute prije kraja, najprije je Goran Filipović pogodio tricu, a onda i Mario Hezonja zakucao za prednost od 17 poena, nakon čega je ostatak utakmice bio tek formalnost.

Kod Hrvatske najbolji su bili Mario Hezonja s 22 koša i pet skokova, koji se probudio u drugom dijelu utakmice i Ivica Zubac s 20 koševa i sedam skokova, te Dario Šarić koji je imao 18 koševa i osam skokova. Ukrajince je predvodio Oleksandr Kovliar koji je imao 20 ubačaja.

U drugom polufinalu se sastaju Turska i Švedska, a finale je na rasporedu 20. kolovoza. Samo pobjednik ide na glavni kvalifikacijski turnir.

image
Serhat Cagdas/Anadolu Agency Via Afp
image
Serhat Cagdas/Anadolu Agency Via Afp
image
Serhat Cagdas/Anadolu Agency Via Afp
image
Serhat Cagdas/Anadolu Agency Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:08