StoryEditorOCM
KošarkaRiječ trenera

Rimac nakon poraza na otvaranju: ‘Imamo problema s rosterom. Derby se nudio, ali presudilo je iskustvo‘

Piše Ivan Renić
29. rujna 2023. - 21:31

Nezadovoljan nakon poraza na otvaranju sezone bio je trener Splita Slaven Rimac.

- Bila je to prava abaligaška, tvrda utakmica, s jakim obranama. Protok lopte i kombinatorika nisu bili na zavidnoj razini. Presudilo je njihovo iskustvo i bolje odluke na terenu. Žao mi je jer mislim da smo imali priliku u trećoj četvrtini. Spojili smo pet, šest dobrih obrana, ali to nismo iskoristili u napadu. Pokušali smo se vratiti, ali bi onda napravili glupost ili primili neku tricu. Imamo problema s rotacijom, ali trebamo se boriti s tim i ići naprijed.

Što je presudilo?

- To su ti igrači koji već dugo igraju ovakve utakmice. Ali presudio je ritam koji nismo mogli uhvatiti u trećoj četvrtini. Nudili su nam se, ali nismo to iskoristili. Lovre nije uzeo neke šuteve koje ga tjeramo da uzme. Ali ne mogu im ništa prigovoriti. Imali smo i neke pehove s ozljedama. Shelton je iskrenuo zglob, pa je na kraju igrao.

Imao je Split svojih prilika, ali...

- Nisam negativan, ali više se bavim problemima. Neke stvari koje smo vježbali, očekujem da budu bolje. Imali smo dosta vremena da se pripremimo za njih. Više je to pitanje iskustva. Nismo ih znali dokrajčiti.

Žutima nedostaje vođa na terenu.

- Osjetio sam da je lopta previše bila u rukama nekih. To moramo izbjegavati. Mlada smo ekipa, momci su prvi put na okupu. Samo pet, šest igrača je igralo skupa prije. Treba vremena da se sve posloži. Mislim da smo mogli dovući utakmicu do kraja na jednu loptu.

Iskusni gosti

SC Derby je nakon trijumfa u ABA Superkupu slavio i na Gripama. Riječ je imao i trener gostiju Andrej Žakelj.

- Uvijek je teško igrati na Gripama, pogotovo nama poslije Superkupa. Trebalo nam je vremena da se glave smire. Nismo imali energije kao u prošlim utakmicama. Imali smo problem s napadačkim skokovima Splita. To je stvar želje.

Crnogorci su se prilagodili u drugom dijelu i uzeli stvar u svoje ruke.

- Kada smo zaigrali pravu obranu, onda smo imali i pravu igru. Bojao sam se ove utakmice, ali ovo je bila zaslužena pobjeda. Presudilo je to što smo zatvorili reket. Onda smo imali i brzu igru. Dobili smo samopouzdanje.

SC Derby bi trebao biti pravo osvježenje u novoj sezoni. Već su dokazali da se itekako mogu nositi s velikima.

- Ambicije nisu ništa veće, samo je pritisak veći. Ali i treba biti tako. Momci mogu i bolje nego što su odigrali danas. Htjeli smo ubaciti mlađe igrače. Nismo poletjeli, na podu smo i radimo – zaključio je Žakelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 07:08