StoryEditorOCM
Košarkapripreme za turnir

Sesar će s njima pokušati osigurati put u Pariz, a jaka hrvatska petorka tek treba doći, evo tko je stigao...

Piše Hina
10. lipnja 2024. - 23:14

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči početka priprema za Olimpijski kvalifikacijski turnir u Grčkoj.
Izbornik Josip Sesar okupio je najveći dio reprezentacije koja u utorak počinje s treninzima, no zbog NBA pravila Dario Šarić i Ivica Zubac priključuju se tek za tjedan dana treninzima u Opatiji, objavio je HKS.

Mario Hezonja s Realom još igra španjolsku ligu, Danko Branković s Bayernom njemačku, a u Opatiju dolazi i Jaleen Smith.

- Napokon je došao i taj dan. Vidim da su svi momci sretni, srdačni i da su svi isto jedva čekali da krenemo. Večeras imamo sastanak i večeru, a u Zagrebu smo do nedjelje kada odlazimo za Opatiju. Tamo će nam se, nadam se što prije, priključiti još pet igrača; Šarić, Hezonja, Zubac, Smith i Branković i onda ćemo kompletni raditi na tom završnom dijelu uoči turnira i pripremiti se najbolje što možemo - kazao je izbornik Josip Sesar.

U Opatiji će Hrvatska igrati protiv Poljske 23. lipnja i Brazila tri dana kasnije.

- Prema iskustvu, uključujući i ono prošlogodišnje, mislim da nam je jako bitan svaki trening. Utakmice će sigurno dati odgovore na neka pitanja, no to nisu utakmice na kojima se cilja forma, nego da vidimo gdje smo u tom tenutku. Iznimno nam je bitno da nakon toga imamo pet dana treninga na kojima ćemo moći eventualno nešto popraviti i spremni dočekati turnir u Ateni - zaključio je izbornik Sesar.

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

U Zagrebu su se danas tako okupili Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Filip Krušlin, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Ivan Vraneš, Boris Tišma, Tomislav Buljan i Krešimir Ljubičić, Antonio Jordano dolazi na sutrašnji prvi trening, a u Opatiji se očekuju Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja, Jaleen Smith i Danko Branković.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 23:14