StoryEditorOCM
Košarkamuka u višnjiku

Zadar nakon dramatične pobjede protiv Dinama opet ima ‘jedinicu‘

Piše Dražen Žura
9. veljače 2024. - 19:08

Zadar se u kratkom vremenskom razdoblju ponovno morao mučiti kako bi stigao do bodova, ovoga puta „ čupali” su se iz minus osamnaest. I uspjeli su, što je za njihov konto u FAVBET Premijer lige potvrda „ jedinice” koja im je nakratko bila izmakla iz ruku. Ono što je znakovito jest činjenica da se do pobjede stiglo bez učinka Božića, naslovnu ulogu imao je Mazalin, čijih je deset poena na otvaranju zadnje četvrtine bilo odlučujuće!

Iznimno moćno s vanjskim šutom krenuli su gosti, mrežicu je s dvije „trice” posve olako načeo Vučić, istina nakratko je u Vujačić odgovorio, ali samo jednom, dok su Kraljević zakucavanje, potom Vrgoč s tri poena navijestili propusnost zadarske obrane. Sva sreća po domaćina stigla je sa pet poena Žganeca(2+3), međutim, znali su Dinamovci i drugim putem dolaziti do poena.

Doista, Zadar je izgledao nemoćan u obrani, jer se opet oglasio Vrgoč, dva puta zaredom, jednom i Majić, sve skupa za 14 viška za njihovu momčad! Bolje su krenuli gosti i u drugu dionicu, ovoga puta „tricu” je pridodao Mikšić, pa je Zadar gurnuo u veliki zaostatak od 18 poena(13:31) u 13. minuti! Ubrzo je s dvije „trice” odgovorio Lakić, jednom Ramljak i prednost Dinama se prepolovila.

Nešto kasnije, Garofolić je imao odličan ulaz, a Vučić s tri poena podigao na deset, međutim, požrtvovni Mazalin izborio dva plus jedan...

Ono što je mučilo obje strane, jesu izgubljene lopte, Zadar ij je imao 12, Dinamo jednu više! Ali se gosti mogu pohvaliti s gotovo sedamdeset posto na šutu za tri poena(9-13), četiri ispred Zadrana. I onda im je izvor uvelike presušio, Zadru se otvorio, dvije „trice” Drežnjaka, isto toliko

i Ramljaka, na koncu i jedna Vujačićeva doveli su zadarsku momčad do prvoga vodstva na utakmici u 30. minuti. Ali, je treću dionicu s tri poena zaključio Brzoja... Spustio je Dinamo loptu u reket, gdje se odlično snalazio Kraljević, dok je sa istoga mjesta samo na drugoj strani izvrsno koristio sjajni Mazalin. Nanovo su povukli Ramljak i Drežnjak, jedan iz igre drugi s crte slobodnih bacanja, dok je Lakić zabio za tri poena i podigao na 72:68...

Opet se gledalo utakmicu u kojoj su slobodna bacanja bila ključna, Vučić je od dva pogodio jedno, dok je Ramljak promašio za „dvicu”...Ostalo je gostima dovoljno vremena za miran napad, međutim, Žganec je blokirao Kraljevića, lopta se odvukla izvan crte i pripala Dinamu, s njome i jedanaest sekunda igre....

Majić se odlučio za tri poena i promašio, uslijedio je brzi prekršaj, Lakić je dva puta bio uspješan....Brzo je zakucavanjem još malo brige domaćinu ponudio Garofolić.

Zadar – Dinamo-Zagreb 77: 73

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”.

Gledatelja: 550.

Zadar – Dinamo-Zagreb 77: 73 (13: 26, 19:13, 22:16, 23:18).

Suci: Josip Jurčević, Bojan Kruljac, Marko Stanković.

ZADAR: Davis, Klarica(2), Vujačić(6), Žganec(7), Mazalin (23), Lakić (12), Mekić, Jambrović, Drežnjak(13), Grbić, Božić, Ramljak(14).

DINAMO: Garafolić(13), Rukavina, Nakić-Vojnović, Majić(5), Mikšić(11), Brzoja(7), Vrgoč(9), Vučić (15), Kraljević(13), Dugandžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 19:29