StoryEditorOCM
KošarkaTvorničke postavke

‘Žuti‘ vraćaju još jednog igrača iz prošle sezone, poslije Shortera i drugi stari znanac uskoro stiže u Split

9. studenog 2023. - 20:53

Lewis Sullivan vraća se u redove Splita. Nakon Shannona Shortera još jedan prošlosezonski Splitov Amerikanac ponovno će odjenuti dres ‘žutih‘.

Prošlog tjedna košarkaški klub s Gripa vratio je u svoje redove iskusnog beka šutera Shortera (34) koji je nakon završetka prošle sezone nekoliko mjeseci proveo u Egiptu. Pred finalizacijom je sada i povratak 201 centimetar visokog Sullivana (28) koji pokriva pozicije ‘tri‘ i ‘četiri‘, a po potrebi je u klubu iz grada pod Marjanom znao igrati i klasičnog centra. Prošle sezone Sullivan je imao skromniji početak u dresu Splita, ali kada se priviknuo na novu sredinu i posve uklopio u momčad potom je imao vrlo bitnu ulogu i postao jedan od miljenika navijača.

Početak ove sezone Sullivan je odradio u francuskom Roanneu, ali tamo nije zadovoljan. Čeka se još službena potvrda kluba s Gripa o njegovom povratku, ali to je samo formalnost. Momčad trenera Slavena Rimca u subotu je gost Budućnosti VOLI u Podgorici u Admiral Bet ABA ligi.

Vraća se tako Split pomalo na ‘tvorničke postavke‘, nakon što u slaganju ovosezonske momčadi dolasci inozemnih akvizicija Shamiela Stevensona, Camerona Sheltona i u manjoj mjeri DJ Funderburka nisu donijeli ono što se od njih očekivalo pa će biti i rastanaka. Kanađanin Stevenson je već neko vrijeme na izlaznim vratima, a očekuje se da bi njegovim stopama trebao i Shelton.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 01:48