StoryEditorOCM
Ostalooglasila se policija

Bivši reprezentativac Slovenije uhićen u Hrvatskoj: osumnjičen da je švercao Kineze preko granice

Piše SPORT SD
17. svibnja 2023. - 13:42

Kako prenose slovenski mediji, bivši golman reprezentacije Slovenije, Dejan Nemec, je uhićen u velikoj akciji USKOK-a zbog sumnje da je iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prokrijumčario 14 kineskih državljanina.

Nemec je uhićen 10. svibnja u Slavonskom Brodu, u blizini granice s BiH, nakon što su zaustavljena dva osobna automobila u kojima su se nalazili strani državljani. Jednim vozilom je upravljao 70-godišnji državljanin BiH, a u drugom je bio 46-godišnji Slovenac.

U blizini su uhitili još tri osobe i to državljane Republike Hrvatske dobi od 27 i 35 godina i državljanina Srbije u dobi od 36 godina koje se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela, te su pronašli još pet ilegalnih migranata.

USKOK dodaje da su se osumnjičenici zbog koristoljublja udružili s nepoznatim osobama iz BiH i dogovorili prijevoz 14 stranih državljana iz BiH u Hrvatsku.

Dejan Nemec je u karijeri branio i za Muru, Club Brugge i Domžale, a bio je dio slovenske reprezentacije na Euru 2000. u Belgiji i Nizozemskoj te na Svjetskom prvenstvu 2002. koje se održalo u Južnoj Koreji i Japanu.

Službenih informacija o imenima uhićenih nema, ali slovenski mediji su sigurni u svoje tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:07