StoryEditorOCM
Ostalokvalifikacije u kini

Čudesan podvig, Hrvat sa slomljenim rebrima stigao na korak do Olimpijskih igara

Piše Vedran Božičević/SN
21. svibnja 2024. - 08:21

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš napravio je značajan korak prema plasmanu na Olimpijske igre u Parizu u disciplini freestyle. Na prvom od dva kvalifikacijska natjecanja, održanom proteklog vikenda u Šangaju, 28-godišnji Varaždinac zauzeo je peto mjesto - pišu Sportske novosti.

Bolja mu je bila od dvije vožnje i za nju je nagrađen ocjenom 87,84, što ga je ostavilo iza Francuza Jeanjeana (93,54), Australca Martina (92,65), te Britanaca Reillyja (89,28) i Jonesa (88,56).

image
Ronald Goršić/Arhiva/Cropix

Kako je za Pariz slobodno još šest od ukupno 12 mjesta, dok iz jedne države na OI mogu ići maksimalno dvojica vozača, Ranteš je sada u vrlo povoljnoj poziciji koju će morati potvrditi sljedeći mjesec na natjecanju u Budimpešti.

Marinov uspjeh u Kini još je veći kad se uzme u obzir da se borio s ozbiljnom ozljedom.

image
Ronald Goršić/Arhiva/Cropix

- Super sam zadovoljan rezultatom i korak sam bliže Parizu. Bilo je teško trenirati i natjecati se sa slomljenim rebrima, ali imao sam nevjerojatnu podršku cijele kineske ekipe i mog najboljeg prijatelja Daniela Dhersa - poručio je Ranteš putem društvenih mreža.

Varaždinac je već godinama u vrhu ove mlade olimpijske discipline, 2021. je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ima i dvije europske medalje, a nema sumnje da bi mu plasman u Pariz bio kruna karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 19:36