StoryEditorOCM
Ostalofutsal SP

Futsal Vatreni upisali veliku pobjedu nad Kubom, osmina finala Svjetskog prvenstva sve je izglednija

Piše David Kapetanović
20. rujna 2024. - 16:43

Kako je bilo očekivano i najavljivano, dominirala je Hrvatska reprezentaciju Kube u utakmici odluke od prve do zadnje minute. 7:0 (2:0) je bio rezultat koji je na kraju stajao na semaforu, treće mjesto u skupini B na Svjetskom prvenstvu u futsalu je osigurano, posao je obavljen, a sada se čeka rasplet ostatka grupne faze.

Dva gola zabili su Čekol i Perić, po jedan su dodali još Vukmir, Marinović i Mataja.

Nije bio lijep pogled na tablicu prije utakmice, nula bodova, dva teška poraza protiv Tajlanda (1:2) i Brazila (1:8). Pogotovo je jako bolio poraz protiv Tajlanda, dojam je bio da je Hrvatska tu mogla doći barem do boda. 

Ipak, ova pobjeda protiv Kube u velikom stilu ima sama snagu promijeniti situaciju i gurnuti Hrvatsku u iduću fazu natjecanja. Sama pobjeda nije dolazila u pitanje, riječ je bila o protivniku koji bilježi tek jednu pobjedu u povijesti SP-a, protiv Solomonskih otoka 2008. godine. 

Ali, u raspletu najboljih trećeplasiranih reprezentacija gol razlika je presudna, pa je zato imperativ bio napuniti kubansku mrežu do vrha.

Ozbiljno su shvatili zadatak igrači izbornika Mavrovića, već u drugoj minuti povela je Hrvatska preko Čekola, Vukmir je desetak minuta kasnije udvostručio prednost. Otišlo se na poluvrijeme s tih 2:0, solidnih, ali tek je u drugom poluvremenu krenulo ono pravo. 

Redali su se golovi Hrvatske, popravljala se gol razlika, rasle su i šanse za prolaz. Pet pogodaka u drugom dijelu za ukupno slavlje od 7:0. Sada nam ostaje čekati rezultate ostalih skupina, a u nedjelju ćemo znati hoće li Hrvatska proći među najboljih 16 reprezentacija svijeta.

Valja spomenuti, turnir u Uzbekistanu prvo je Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nastupa nakon 24 godine bez sudjelovanja.

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 16:44