StoryEditorOCM
Ostalopotpisan ugovor

Hrvatska dobiva nove sportske građevine u vrijednosti od četiri milijuna eura

Piše SPORT SD
25. rujna 2023. - 14:32

Ministrica Nikolina Brnjac danas je u Zagrebu uručila ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Ugovore vrijedne 4.059.199 eura potpisali su predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

„Ukupno je zahvaljujući provedbi ovog natječaja do sada obnovljeno ili sagrađeno 250 sportskih objekata, a uključeni su razni sportovi, pa tako ulažemo u atletske staze, nogometna igrališta i velika i mala, teniske terene, vanjska sportska igrališta, sportske dvorane te sve druge sportske objekte“, rekla je ministrica Brnjac te najavila kako će 30. rujna 2023. stupiti na snagu Pravilnik o programu javnih potreba u sportu.

U ovoj godini putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina sufinancirat će se dvije atletske staze i dva teniska terena, petnaest velikih i šesnaest malih nogometnih igrališta, devet sportskih dvorana, trinaest vanjskih sportskih igrališta, 26 outdorfitness/street workout te četiri projekta za ostale sportove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:33