StoryEditorOCM
Ostaloosmina finala sp-a

Hrvatska traži iznenađenje protiv viceprvaka svijeta, izbornik pred utakmicu generacije: ‘Imamo i mi svoje adute’

Piše F. V.
27. rujna 2024. - 06:54

Pred futsal reprezentativcima Hrvatske je utakmica generacije. Mali “kockasti” u petak u 17 sati po hrvatskom vremenu (20 po lokalnom, prijenos HTV2) igraju susret osmine finala Svjetskog prvenstva u Taškentu protiv Argentine.

Na Mundijalu u Uzbekistanu Hrvatska je u nokaut fazu natjecanja prošla kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. U skupini su izbranici Marinka Mavrovića prvo neočekivano poraženi od Tajlanda (1:2), uslijedio je očekivani poraz od Brazila (1:8), pa uvjerljiva pobjeda nad Kubom (7:0). Na putu prema četvrtfinalu Hrvatskoj sada stoji aktualni svjetski viceprvak. Na prošlom SP-u prije tri godine u finalu je bio bolji Portugal.

- Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni je viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica – rekao je izbornik Mavrović.

image

Pivot Antonio Sekulić

Goran Mehkek/Cropix

Argentinci su veliki favoriti, ali i pobjeda Venezuele nad jednim od favorita turnira Španjolskom u ovoj rundi turnira pokazala je da je sve moguće. Mi smo znatno manji autsajderi nego što su u tom susretu bili igrači iz Venezuele.

- Napravit ćemo sve što je u našoj moći, Venezuela je pokazala da je moguće iznenaditi favorite. Moramo vjerovati. naravno da se ne zavaravamo, Argentina je jaka na svim pozicijama, na pivotima imaju Brandija, Rosu i neugodnog Borruta, ali i na svim drugim pozicijama su jako dobro posloženi. Međutim, u futsalu je sve moguće, imamo i mi svoje adute – kazao je Mavrović.

- S obzirom na njihovu agresivnost i jak pritisak na loptu, moramo što prije prebaciti loptu na naše pivote kako bismo neugodnog protivnika vratili u zonu, a da onda u situacijama “jedan na jedan” pokušamo doći do naših prilika. U zadnjoj liniji moramo brzo donositi odluke, što prije vratiti protivnika u drugu zonu i kroz organizaciju igre doći do finalizacije – rekao je Mavrović.

image

Jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca Dario Marinović

Goran Mehkek/Cropix

Tražiti šansu iz kontre

Hrvatski reprezentativci imali su poslije trijumfa nad Kubom velikih problema s crijevnom virozom, a pogotovo pivot Antonio Sekulić.

- Poslije Kube smo imali problema s virozom i probavnim smetnjama, ali čini se da se situacija polako smiruje, da smo živnuli na posljednjim treninzima i jedva čekamo utakmicu protiv Argentine. Izgledi? Evo, nitko nije očekivao da će Venezuela izbaciti Španjolsku. Vodit ćemo se tim putem i nastojati prirediti novo iznenađenje – najavio je Sekulić.

Pobjednik susreta Argentine i Hrvatske u četvrtfinalu će na boljeg iz ogleda Portugala i Kazahstana koji su igrali kasno sinoć.

- Na zadnja dva svjetska prvenstva igrali su Argentinci finale, jednom od ta dva puta bili svjetski prvaci. Argentinci su među top tri favorita na turniru, ali Venezuela je dokazala da su čuda moguća. Vjerujemo u još jedno čudo u Uzbekistanu i spremni smo. Igrat ćemo obranu više na centru i tražiti priliku iz kontre. Naravno, moramo igru svesti na što manje pogrešaka na našoj polovici i pokušati opreznom igrom doći do rezultata – rekao je Sekulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 06:56