StoryEditorOCM
OstaloGrad odbojke

Mladi Kaštelani love finale Kupa pred svojim navijačima: na putu do medalje stoji im jaka osječka Mursa

Piše Sport SD
28. veljače 2024. - 15:09

U Gradskoj dvorani u Kaštel Starom danas se u 19.30 igra polufinale Hrvatskog odbojkaškog kupa, sraz mladosti OK Ribola Kaštela i iskustva MOK Mursa Osijek. Ekipe koje se dobro poznaju, obje igraju bespoštedno na svaki poen, obje željne još jednog finala. Mlada kaštelanska momčad ove sezone igra dobro i odvažno, te kad se sve posloži može dobiti bilo koga, a ulazak u finale Kupa bio bi im velika nagrada za sve što su prošli do sada.

- Igramo protiv odlične ekipe, po meni jednog od favorita Prvenstva uz zagrebačku Mladost. Tako je sastavljena njihova ekipa; imaju iskustvo u sredini, stabilnog dizača, iskusne srednje blokere, na svim pozicijama su dosta dobro popunjeni. Bit će nam jako teško, toga smo svjesni. Igrali smo s njima dva puta ove sezone, prvi put zaista loše i dobili su nas dosta lako u Osijeku. Mi smo nedavno slavili u MEVZA-i, mada nije bila rezultatski važna utakmica, tako da nas očekuje nešto potpuno drukčije u srijedu - govorio je u najavi trener Ivan Rančić.

image
OK Ribola Kaštela

Veliki motiv

Kaštelanima će nedostajati važna karika...

- Nažalost, mi smo hendikepirani neigranjem Cikojevića do kraja sezone, ali ćemo napraviti sve da na neki način nadomjestimo njegovu energiju, da se još više skupimo, ali isto tako ćemo se stvarno dobro pripremiti. Moramo odigrati našu najbolju utakmicu, odnosno onako kako mi igramo doma. I sigurno, mora biti puno kvalitetnije nego što je bilo u subotu. Nadamo se da će nas publika podržati kao u subotu, zahvaljujemo im na ovaj način i očekujemo još puniju dvoranu u srijedu i mislim da će utakmica biti jako zanimljiva za gledanje, a isto tako će biti veliki motiv mojim igračima, jer tako mlada ekipa ima veliku priliku plasirati se u finale Kupa. A to bi bio veliki korak u njihovim karijerama, tako da sam uvjeren da ćemo napraviti sve da pobijedimo - poručio je Rančić.

Ulaz za gledatelje je slobodan. Prije njih u drugom polufinalnom susretu, od 18 sati, igrat će Cratis Varaždin i HAOK Mladost.

image
OK Ribola Kaštela
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:59