StoryEditorOCM
Ostaloobjavili priopćenje

Olimpijske igre ostale bez glavnog sponzora, moćna japanska tvrtka odlazi nakon 37 godina

10. rujna 2024. - 12:39

Japanska tvrka Panasonic Holdings priopćio je u utorak da će okončati svoj 37-godišnji ugovor kao glavni sponzor Olimpijskih igara nakon završetka Igara u Parizu.

Tvrtka sa sjedištem u Osaki prvi put je postala službeni partner Olimpijskih igara 1987., a od 2014. proširila je svoje partnerstvo na Paraolimpijske igre. I Toyota Motor, još jedan glavni sponzor, također završava svoje sponzorstvo Olimpijskih igara ove godine jer joj istječe 10-godišnji ugovor.

image
AFP

MOO je zabilježio prihode od 2.295 milijardi dolara od svojih glavnih sponzora za razdoblje 2017.-2021., što je drugi najveći izvor prihoda za olimpijski pokret, a TV emiteri su platili 4,544 milijarde dolara u istom razdoblju.

Panasonic je u priopćenju rekao da je odluka donesena jer "Grupa kontinuirano razmatra kako bi se sponzorstvo trebalo razvijati sa širim razmatranjima upravljanja" i nakon "opsežnih konzultacija" s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO).

"MOO razumije i u potpunosti poštuje da Panasonic Grupa mora prilagoditi svoju poslovnu strategiju", citiran je u istoj izjavi predsjednik MOO-a Thomas Bach. "Stoga ovo partnerstvo završava na poštovanje i prijateljski način."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 12:40