StoryEditorOCM
Ostaloprva hmnl

Pred nama je rasplet najuzbudljivijeg prvenstva u Hrvatskoj, situacija je prilično složena

Piše Ivan Renić
15. ožujka 2024. - 07:50

Prvi dio sezone najjačeg razreda hrvatskog futsala došao je do samog kraja, preostalo je još samo posljednje, 18. kolo.

Situacija je... Prilično složena. Za sada, sigurne su samo tri pozicije. Square će u doigravanje s prvog mjesta. Dubrovčani su ‘jedinicu’ osigurali u prošlom kolu pobjedom nad Uspinjačom (3:7). S 34 boda, četiri više od drugoplasirane Stanoinvest Futsal Pule, mogu biti mirni. Sigurno je i da će Torcida u ‘playoff’ sa šestog mjesta. Ne mogu ni gore, ni dolje, pa im je posljednje kolo protiv Crnice rezultatski nevažno. Važno je zato Šibenčanima koji bi se u slučaju poraza mogli naći u trokutu s Vrgorcem i Osijekom, a tu stoje najlošije i otišli bi u kvalifikacije. No, još bi se toga za takav ishod trebalo poklopiti...

Posljednja stvar koja je sigurna je ta da Uspinjača Gimka ispada iz ‘elite’. Ostali su bez šanse i u zadnjem kolu idu na gostovanje u Osijek. Ta će utakmica za Osječane biti zicer. S druge strane, Vrgorac za kraj ima težak zadatak. Na Ribnjaku moraju pobijediti Olmissum koji sigurno želi još malko više od četvrte pozicije.

Sve se utakmice igraju danas u 20 sati, tako da se kalkuliranje svede na minimum. Bacit će se oko, doduše, uživo na ostale terene. Najviše zanimanja imat će Vrgorčani koji vjeruju u nekoliko čuda kako bi se spasili kvalifikacija. 

Raspored 18. kola (danas, 20 sati)

Olmissum – Vrgorac

Torcida – Crnica

Osijek – Uspinjača Gimka

Square – Novo vrijeme

Futsal Dinamo – Stanoinvest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:08