StoryEditorOCM
OstaloPrvenstvo Hrvatske

Sinjski ragbijaši nastavljaju ‘mesti‘ sve pred sobom, izbacili splitsku Nadu iz igre i sad čekaju protivnika u finalu

Piše Sport SD
4. ožujka 2024. - 15:38

Ragbijaši Sinja, branitelji naslova hrvatskog prvaka, zadržali su maksimalni učinak i nakon pretposljednjeg, devetog kola prvenstva. Premda su već ranije osigurali i plasman u finale i domaćinstvo finalne utakmice.

U derbiju kola Sinjani su na svom terenu pobijedili Nadu 27-12 (17-5) i tako je izbacili iz utrke za finale. Nada je morala pobijediti da bi ostala u igri, povela je zgoditkom Perića u 20. minuti, ali u ostatku utakmice domaćini su dominirali i preokrenuli.

U 35. minuti Pavlović je iz kaznenog udarca smanjio na 5-3, potom je Majić položio i Pavlović pretvorio za 10-5, a do kraja poluvremena zabio je i Lerotić, a Pavlović pretvorio za 17-5.

Pred sam kraj prvog dijela teško se ozlijedio igrač Nade Anthony Geets, koji je slomio nogu i želimo mu brz oporavak.

Nada je i u drugo poluvrijeme ušla bolje, Svaguša je zabio, a Plazibat pretvorio za smanjenje na 17-12. Pritiskali su Splićani, posljednjih je 15-ak minuta bila velika bitka, no sve je dvojbe riješio Toni Miloš polaganjem za 22-12, nakon čega je Pavlović pretvorio, a ubrzo i pogodio kazneni udarac za konačnih 27-12.

Nakon što je prošli vikend srušila Mladost, Ljubljana je danas na svom terenu svladala i Zagreb. Bilo je 34-19 (24-7). Sve je poene za zagrebaše postigao Niko Vranešević.

Sinj je, dakle, osigurao prvo mjesto i domaćinstvo finalne utakmice, a suparnik će mu biti pobjednik okršaja Zagreba i Mladosti, koji je na rasporedu krajem ožujka.

image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:35