StoryEditorOCM
Ostalobilo je hajdukovaca

Treći Football Meetup okupio je više od 80 zaljubljenika u nogomet, a među njima i mnoga poznata lica

Piše SPORT SD
10. svibnja 2023. - 08:13

Pred više od 80 posjetitelja u BackBaru PLAN B održan je treći Football Meetup, u organizaciji neformalne zajednice City of Football. Događaj je privukao trenere i stručni stožer juniora i pionira Hajduka, prvotimce Hajduka Rokasa Pukštasa i Niku Sigura, trenera juniora Šahtara Edgara Cardosa, predstavnike NK Široki Brijeg i mnoge zaljubljenike u nogomet.

Prvo predavanje održao je Hrvoje Šimunović, voditelj i trener u školi nogometa DU Talent. Hrvoje se osvrnuo na same početke kada je u školi nogometa imao dva trenera i tridesetak djece 2010. i 2011. godište, koji su trenirali na jednom terenu. Danas u DU Talentu trenira 195 djece u 12 grupa, a s njima radi 6 trenera i trener vratara, i to na 4 nogometna terena.

Do sada su sudjelovali na više od 20 turnira, a Hrvoje je skrenuo pažnju na određene detalje u kojima se razlikuju od drugih. Kada su na putovanjima, fokus je na međusobnom druženju i socijalizaciji, a manje na korištenju mobitela, dok i roditelji imaju kodeks ponašanja koji moraju poštivati.

Drugo predavanje održao je Krešimir Režić, koji je uz svoj stručni stožer prezentirao kako je izgledao njihov rad u Saudijskoj Arabiji, na klupi Damac FC. Kada su došli jedini cilj bio je ostati u ligi, što su i uspjeli, a Krešimir se osvrnuo i na odnos s predsjednikom, politiku dovođenja igrača i određene izazove u prilagodbi igrača iz Europe na uvjete i način života u Saudijskoj Arabiji.

Nakon zanimljivih predavanja, uslijedio je dio Meetupa u kojem su posjetitelji postavljali pitanja Hrvoju i Krešimiru, a najviše ih je zanimalo kako izgleda rad, prilagodba i život u drugoj državi, koji su ciljevi škole nogometa DU Talent i koji su daljnji planovi ovog zanimljivog dvojca.

Nakon službenog dijela uslijedio je neizostavni networking, čiji je cilj međusobno povezivanje i razmjena iskustava. Broj zaljubljenika u nogomet koji dolaze na Football meetup sve je veći, na prvom druženju bilo je oko 40 posjetitelja, na drugom 60, a na trećem više od 80 što je dokaz da je jedan ovakav događaj trebao nogometnoj industriji u Dalmaciji.

Više informacija o Meetupu, ali i idućim događajima možete saznati na Facebook, Instagram i Linkedin stranici City of Football.

image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
image
Branko Čović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:33