StoryEditor
Ostalozamalo prorok

Zemeckis je u filmu 'Povratak u budućnost' razbijanje kozjeg prokletstva promašio za godinu

4. studenog 2016. - 16:45
chcu.JPG

Godina je 1989. Drugi nastavak popularne filmske trilogije “Povratak u budućnost” u kinodvoranama diljem svijeta ubire milijune dolara. Michael J. Fox u ulozi Martyja McFlyja putuje kroz vrijeme u 2015. godinu i u moru informacija nailazi na sljedeću:

- Chicago Cubsi osvojili su World Series!

McFly je samo stajao šokiran i u nevjerici jer Cubsi naslov prvaka američke profesionalne lige bejzbola (MLB) nisu osvojili od 1908. godine. Predviđanje redatelja filma Roberta Zemeckisa na koncu se i obistinilo, i to samo godinu dana kasnije nego što smo vidjeli na filmskom platnu!

Cubsi su do toliko željene titule napokon stigli prije dva dana kada su u finalu doigravanja s 4:3 svladali Cleveland Indianse. U odlučujućoj utakmici igranoj u Clevelandu Cubsi su nakon produžetaka slavili 8:7. Dramatičnije nije moglo. Tim više što su Cubsi u finalnoj seriji gubili 3:1. Očito im je ove godine napokon bilo suđeno.

- Nije moglo biti uzbudljivije. Ovo je dobro za naš sport jer želimo privući pozornost mladih navijača, ne samo da igraju već i da vole igru. Bolju zabavu od ovih sedam utakmica teško možete zamisliti - rekao je trener Cubsa Joe Maddon.

Ovime se prekinulo i prokletstvo koje se nad Cubsima nadvilo još 1945. godine. William Sianis, navijač Chicaga, došao je na stadion Cubsa Wrigley Field na četvrtu utakmicu World Seriesa protiv Detroit Tigersa. Došao je zajedno s ljubimcem, kozom Murphy, no iz kluba su izdali zabranu ulaska na stadion životinjama. Uz to je Murphy prilično zaudarao.

- Cubsi više nikad neće osvojiti World Series dok god kozama ne dozvole ulaz na Wrigley Field! - navodno je tada rekao bijesni Sianis.

Cubsi su tu finalnu seriju izgubili, a razloga za slavlje nisu imali sve do ove godine. Desetljećima su Cubsi bili luzeri koje su svi voljeli, zbog njih su njihovi navijači prolili rijeke suza. Sada su napokon postali pobjednici, a svi koji ih vole mogu prolijevati samo suze radosnice i šampanjac.

Putem Twittera Cubsima je čestitao i predsjednik SAD-a Barack Obama, inače navijač njihovih gradskih rivala Chicago White Soxa. Čestitkama se pridružila i kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton, okorjeli navijač Cubsa glumac Bill Murray i mnoge druge holivudske zvijezde...

- Slušali smo ‘soundtrack’ iz Rockyja posljednje tri utakmice, imamo našeg ‘talijanskog pastuha’ Anthonyja Rizza koji ju je puštao. Bila je ovo epska bitka, pravi teškaški okršaj. Svi su ostavili srce. Još ne mogu vjerovati da nakon 108 godina podižemo trofej - rekao je Ben Zobrist, najkorisniji igrač finalne serije.

Slavlje navijača Cubsa već je počelo u večeri odlučujućeg trijumfa, no ona prava fešta najavljuje se za petak. Dugo su u Vjetrovitom gradu čekali ovaj trenutak, predugo. Više od stoljeća, gotovo 40 tisuća dana! Bit će to fešta koja će dobro prodrmati grad na zapadnoj obali jezera Michigan. Fešta za pamćenje i prepričavanje generacijama što tek dolaze.

Američki mediji u lovu na Michaela Leeja

Chicago Cubsi 2016. svjetski prvaci. Ovdje to čujete prvi put - napisao je 1993. godine stanoviti Michael Lee ispod svoje fotografije u godišnjaku srednje škole Mission Viejo u Kaliforniji.

Mnogi su ga tada gledali s podsmijehom, nisu znali misli li ozbiljno ili se šali, no sada je on taj koji se ima pravo smijati i rugati drugima. Eto, čak je i nadmašio predviđanje Roberta Zemeckisa u drugom nastavku “Povratka u budućnost”.

Za Leejem je trenutno u tijeku intenzivna potraga i utrka američkih medija, svi ga žele uhvatiti i čuti njegovu reakciju nakon što mu se predviđanje ostvarilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 23:04