StoryEditorOCM
Ostalolijepa gesta

Županija nagradila osvajače medalja s OI i POI sa ukupno 40 tisuća eura

Piše hina
7. listopada 2024. - 18:32

Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je ukupno 40 tisuća eura kojim nagrađuje sportaše i njihove trenere s područja te županije koji su na ovogodišnjim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu osvoji medalje, izvijestio je u ponedjeljak župan Blaženko Boban.

Župan Boban je priredio prijem za osvajače olimpijskih i paraolimpijskih medalja u Parizu te im zahvalio što su osvajanjem odličja promovirali Splitsko-dalmatinsku županiju i Hrvatsku.

"Iznimno smo radosni zbog vaših uspjeha i medalja koje ste donijeli u Splitsko-dalmatinsku županiju. Ovo je i poruka mladima da se bave sportom. Vi ste primjer jer stvarate sliku mladih ljudi koja je na ponos svima nama," istaknuo je župan Boban obraćajući se nazočnima.

Osvajačica zlatne paraolimpijske medalje u stolnom tenisu Anđela Mužinić Vincetić zahvalila je na nagradi u ime sportaša.

"Hvala što vrednujete nas i naše trenere. Ugodno nam je i lijepo tu. Hvala što nas kontinuirano cijenite. Naš rezultat nije stigao preko noći," rekla je Mužinić Vincetić.

Osvajačima zlatnih olimpijskih i paraolimpijskih medalja pripala je nagrada po četiri tisuće eura, dok je srebrnim olimpijcima i paraolimpijcima pripalo po tri tisuće eura, osvajačima brončani olimpijskih i paraolimpijskih odličja pripalo  je po dvije tisuće eura.

Treneri sportaš osvajača olimpijskih i paraolimpijskih medalja nagrađeni su po dvije tisuće eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 18:41