StoryEditorOCM
Rukometdebakl

Prve reakcije nakon najtežeg poraza Hrvatske u povijesti Igara: ‘Šokiran sam! Ovo je dobar šamar, a najviše me boli...‘

Piše Iva Majić, Ivan Renić
2. kolovoza 2024. - 16:02

Najteži poraz hrvatske rukometne reprezentacije u povijesti Olimpijskih igara! U četvrtom kolu skupine A turnira u Parizu bolja je bila Švedska s 38-27 (18-15).

- Ja sam šokiran, iskreno da vam kažem - utučeno je počeo Domagoj Duvnjak pa nastavio:

- Takav raspad sistema nismo imali nikad na velikim turnirima. Krenuli smo fenomenalno, imali 10:6, ali od tog trenutka kao da smo se raspali. Prije svega to se ne smije događati ovoj reprezentaciji. Raspad sistema u svim segmentima igre; od obrane, kontre, napada, šuta na gol... Pretrčali su nas i zabili toliko laganih golova. Ovo je jedan dobar šamar za nas. 

Pobjeda ne znači prolaz

Imate opasnu utakmicu sa Španjolskom sada...

- Najgore od svega što ne znamo nosi li pobjeda siguran plasman dalje. Ovo je opasan rezultat, izgubili smo 10 razlike. Ne odlučujemo sami o sebi. Treba se napraviti jedan restart. Nije mi bilo ugodno uopće stajati na parketu i to me boli što sam bio toliko nemoćan, svi zajedno. Nismo bili na onoj razini kao protiv Njemačke - zaključio je hrvatski kapetan.

Luka Cindrić je rekao:

- Generalno smo se raspali u obrani. Nije ni nama jasno što se dogodilo, mislim da moramo poraditi na mentalnoj snazi. Nije uopće pitanje rukometa ili fizičke spreme. Ovo nam se događalo i prije. Definitivno jedna stvar koju moramo popraviti je mentalna snaga ako želimo nešto napraviti na ovom turniru, ali i u budućnosti.

image
Aris Messinis/Afp

Španjolci?

- Utakmica u kojoj moramo dati sve, nemamo što izgubiti. Nadam se da ćemo biti pravi.

Dominik Kuzmanović upisao je 14 obrana, samo jednu manje od Andreasa Palicke, ali ni to nije pomoglo.

- Protivnički vratar je odradio vrhunski posao. Najbolje znam kako to ide, kad se obrani par zicera, druga ekipa nema što nego potonuti. Teško se izvući iz toga, a oni su nas dalje samo kažnjavali. Svaki put kad su bili ti trenutci u kojima smo se trebali odvojiti, zabiti zicere, nismo uspjeli. Onda potonemo, uvuče se nesigurnost iz koje dalje proizlaze greške. Njihov vratar je vrhunski, ali mi nismo realizirali razrađene akcije.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 13:41