StoryEditorOCM
Strani nogometCopa America

Argentina pobjedom krenula u obranu naslova, Messi srušio još jedan rekord

21. lipnja 2024. - 08:52

Argentina je pobjedom krenula u obranu naslova na Copa Americi nakon što je sinoć u prvoj utakmici Copa Americe u Atlanti u  skupini A svladala Kanadu s 2-0. Golove za pobjedu zabili su Julian Alvarez i Lautaro Martinez u drugom poluvremenu.

Momčad Lionela Scalonija povela je četiri minute nakon odmora kada je Lionel Messi dodao Alexisu Mac Allisteru koji je asistirao Alvarezu za pogodak. Kanada je nakon toga vršila pritisak, ali bez uspjeha.  Martinez je nakon Messijevog dodavanja u 88. minuti zabio i drugi gol za konačan rezultat.

Messi je sinoć oborio i rekord po broju nastupa u finalu Copa Americe započevši, protiv Kanade, svoju 35. utakmicu u ovom natjecanju.

Messi, najbolji argentinski strijelac svih vremena i igrač s najviše nastupa, pretekao je tako bivšeg čileanskog vratara Sergia Livingstonea, koji je rekord postavio 1953. godine.

Ovaj 36-godišnjak debitirao je na Copa Americi s 20 godina 2007., a osvojio je turnir 2021. Messi je na Copa Americi zabio 13 golova i upisao 17 asistencija. 

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 08:52