StoryEditorOCM
Strani nogometdobar posao

Bayern šalje Hrvata na posudbu, ide na kaljenje u klub koji će igrati Ligu prvaka

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
3. srpnja 2024. - 15:51

Lovro Zvonarek (19) nedavno je potpisao novi, profesionalni ugovor s Bayernom koji traje do 2027. godine. Mladi hrvatski reprezentativac tako je potvrdio svoj veliki talent, no sljedeću sezonu neće provesti u redovima bavarskog velikana.

Kako doznaje Bild, a prenose Sportske novosti, dogovorena je posudba u redove austrijskog prvaka Sturma iz Graza koji će u sljedećoj sezoni sudjelovati u Ligi prvaka.

Bayernovi su čelnici procijenili kako je za mladog hrvatskog ofenzivca najbolje da ode u drugi klub kako bi prikupio minutažu koja mu je potrebna za igrački razvoj.

Potpis ugovora uslijedit će uskoro, a Sturm neće imati opciju otkupa, već će se Lovro na kraju sezone vratiti u München. U klubu iz Graza mladić iz Preloga će igrati na poziciji desetke s osiguranim nastupima u Ligi prvaka.

image
Marcel Engelbrecht/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njemački list ističe kako u Sturmu mogu biti sretni ovakvim raspletom, jer su Zvonareka u svoje redove željeli dovesti velikani poput Benfice, Porta i Ajaxa te bundesligaši Werder i Mainz.

Zvonarek je u završnici prošlog prvenstva postigao prvijenac za Bayern u debitantskom nastupu u početnoj jedanaestorici, a dosad za Bavarce ima pet nastupa u natjecateljskim utakmicama.

U München je stigao 2022. godine za 1,8 milijuna eura, a taj iznos može dodatno narasti s obzirom na ugovorene bonuse. Lovro Zvonarek je najmlađi strijelac u povijesti HNL-a, zabio je gol Varaždinu sa 16 godina i 14 dana, te je Bayern za njega platio rekordnu odštetu kad su u pitanju igrači mlađi od 18 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 15:51