StoryEditorOCM
Strani nogometbundesliga

Bayern se ‘odrekao‘ Stanišića, odgovorio im je na najbolji način, ovo mu je sezona iz najboljih snova

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
16. travnja 2024. - 09:15

Kad je 20. kolovoza 2024. godine Bayern službeno Bayeru posudio svog braniča Josipa Stanišića, teško da je član Vatrenih mogao zamisliti da će već sredinom travnja žestoko proslaviti povijesni naslov prvaka Njemačke s Apotekarima. Nedjeljnu utakmicu protiv Werdera (5:0) Stanišić je pratio s klupe, no to ga naravno nije spriječilo da se priključi slavlju sa suigračima i navijačima - pišu Sportske novosti.

Naravno, tijekom sezone hrvatski je reprezentativac dao svoj doprinos igrama i rezultatima kluba iz Leverkusena. U Bundesligi je odigrao 1.067 minuta kroz 16 nastupa, uglavnom na stoperskoj poziciji, te je postigao jedan pogodak, i to baš protiv svog Bayerna kojeg su Apotekari u Leverkusenu svladali s 3:0.

Moglo bi se nakon svega zaključiti da su se Bavarci olako odrekli hrvatskog nogometaša. Točnije, učinio je to trener Thomas Tuchel koji je procijenio kako mu Stanišić nije potreban, da bi nakon toga imao velikih problema upravo s obrambenim igračima.

image
AFP

Ostvario je Stanišić i jedan zanimljiv rekord. Nakon što je u prijašnje tri sezone osvajao naslove prvaka Njemačke s Bayernom, sad je to učinio i s Bayerom, te je tako postao tek drugi igrač u bundesligaškoj povijesti koji je osvajao titulu s dva različita kluba u dvije uzastopne sezone. Prije njega je to uspio samo August Starek koji je bio prvak s Nürnbergom 1968. godine, a sezonu kasnije podigao je pehar s Bayernom.

Stanišićev reprezentativni suigrač Ivan Perišić također je osvajao naslove prvaka Njemačke s dva različita kluba, ali ne u uzastopnim sezonama. Krilni napadač Hajduka bio je prvak s Borussijom Dortmund u sezoni 2011./12. te kao član Bayerna u sezoni 2019./20.

Uz osvojeni naslov prvaka, 24-godišnji Hrvat rođen u Münchenu s Apotekarima je još uvijek u konkurenciji za preostala dva trofeja, Kup Njemačke i Europsku ligu. Nakon klupske sezone očekuje ga i nastup na Europskom prvenstvu s Hrvatskom i to u zemlji gdje se rodio, Njemačkoj. Ovo je već sad sezona iz najboljih snova za Josipa Stanišića, a vrlo lako bi mogla postati još uspješnija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:55