StoryEditorOCM

Bernabeu se ponovno naklonio Luki Modriću, pogledajte asistenciju kapetana Vatrenih

Piše Hina
3. siječnja 2024. - 22:17

Kapetan Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić bio je asistent za jedini pogodak u dvoboju 19. kola španjolskog prvenstva u kojem je njegova momčad na stadionu Santiago Bernabeu svladala Mallorcu i došla do 15. pobjede u ovoj sezoni LaLige.

Modrić je u 78. minuti uputio ubačaj iz kuta na glavu njemačkog braniča Antonija Rudigera koji je svojim prvim golom u ovoj sezoni odveo "kraljevski klub" do pobjede i odvajanja na vrhu ljestvice. Real Madrid iz 19 nastupa ima 48 bodova, tri više od drugoplasirane Girone koja ima utakmicu manje.

POGODAK REALA POGLEDAJTE OVDJE

Hrvat je odigrao sjajnu utakmicu, a u 86. minuti u igri ga je zamijenio Dani Cebellos. Također treba istaknuti kako je Luka i ovog puta iz igre ispraćen ovacijama.

Mallorca je s 18 bodova ostala na 14. poziciji.

U isto vrijeme je Celta Vigo ugostila seviljski Betis i duboko u sučevom dodatku došla do pobjede od 2-1, iako su gosti iz Andaluzije poveli već u 6. minuti pogotkom Aitora Rubiala.

Celta je izjednačila u 16. minuti, kad je Iago Aspas realizirao kazneni udarac. Konačnih 2-1 u šestoj minuti sučevog dodatka na kraju dvoboja postavio je 19-godišnji Šveđanin Williot Swedberg.

Celta je ovom pobjedom došla do 16 bodova i izašla iz zone ispadanja popevši se na 17. poziciju. Betis, koji će u veljači biti suparnik zagrebačkom Dinamu u 1/16 finala Konferencijske lige, doživio je treći poraz u ovoj sezoni LaLige i s 28 bodova se nalazi na sedmom mjestu.

Nogometaši Granade došli su do prve pobjede od 21. kolovoza ove godine svladavši Cadiz s 2-0 (1-0). Vodstvo Granadi je u 22. minuti donio bivši igrač zagrebačke Lokomotive, albanski napadač Myrto Uzuni, a za konačnih 2-0 strijelac je bio Bryan Zaragoza u 70. minuti.

Gostima iz Cadiza je u dodanom vremenu prvog dijela glavni sudac Juan Luis Pulido dosudio kazneni udarac, ali je na intervenciju VAR-a pregledao snimku i poništio svoju prvotnu odluku. VAR mu je pomogao da u 54. minuti pokaže crveni kartona napadaču Cadiza Rubenu Sobrinu, zbog toga što je u duelu bez lopte šakom udario suparničkog igrača.

Drugom prvenstvenom pobjedom, nakon niza od 10 poraza i pet neodlučenih ishoda, Granada je došla do 11 bodova, ali je i dalje na predzadnjem mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:13