StoryEditorOCM
Strani nogometokršaj u mostaru

BiH iščekuje najvatreniji derbi: policija u strahu od nereda, donesena velika odluka uoči okršaja

Piše Igor Marinović/SN
28. rujna 2024. - 09:11

Posljednjih desetak godina naslove prvaka BiH osvajaju isključivo tri momčadi - Zrinjski, Borac i Sarajevo, a posljednjih nekoliko godina stvorio se popriličan kvalitativni jaz između ove trojke i ostatka lige. No, jedini koji posljednjih godina donekle uspijeva premostiti ovaj jaz je mostarski Velež, pišu Sportske novosti.

Uzevši to u obzir i činjenicu da je mostarski derbi, uz onaj sarajevski, daleko najvatreniji derbi u državi, utakmica 9. kola BiH Premijer lige privlači najveću pozornost. Mostar već danima bruji uoči ovog derbija, iako je to sve daleko od nekadašnjih tenzija kakve su bile prisutne prije desetak i više godina. Što nije nužno loša stvar za sam Mostar...

image

Navijači Zrinjskog

Severin Aichbauer/Apa-picturedesk Via Afp

- Velika je razlika, ali tada je bilo i drugačije vrijeme. Veće su bile tenzije, veće zanimanje, a bez gostujućih navijača to nikako nije isti ambijent. Ipak, to je i dalje derbi i tako se i pripremamo - kaže Mario Ivanković, nekadašnji kapetan Zrinjskog koji je odigrao veliki broj derbija i koji je sudjelovao u njima kao pomoćni trener, a sada će kao prvi trener povesti svoju ekipu na noge Veležu.

Zrinjski neće imati pomoć svojih navijača, jer je tako odlučila policija kako bi imala manje posla, ali ima iza sebe pobjede u dva vezana derbija, protiv Širokog i Željezničara, i ne zna za poraz u domaćem prvenstvu već jako dugo.

- Imamo neke ideje i nadam se da će ispasti kako treba. Volim napadati, da budemo bliže njihovom golu, ali derbi kao i svaka druga utakmica nosi tri boda i najvažniji je rezultat - dodao je Ivanković.

image

Navijači Veleža

Antonio Balic/Cropix

Velež s druge strane od početka sezone muči muku s rezultatima i igrom, a Turčin Irfan Buz već je treći trener koji će povesti ekipu u jednoj utakmici u ovoj sezoni. Ipak, nedavna 4:0 pobjeda u gostima kod GOŠK-a bila je dovoljna da se letargija okrene u euforiju.

- Zrinjski je dobra ekipa, imaju sistem i to se vidi. Ali imaju lošu stranu i moramo to dobro analizirati. Kod kuće moramo uzeti tri boda - rekao je Buz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 09:13