StoryEditorOCM
Strani nogometovome se nije nadao

Brekalu je transfer propao u zadnjim trenutcima prijelaznog roka: sada nema puno opcija, evo što mu ostaje

Piše SPORT SD
31. kolovoza 2024. - 17:52

Što potiho, što na glas, nadali su se navijači Hajduka da bi Josip Brekalo mogao ostati na Poljudu nakon posudbe. Stigao je Brekalo u Split prošle zime u potrazi za minutažom koja bi ga odvela u Njemačku na Euro, ali izbornik Zlatko Dalić ga nije uvrstio na popis na kraju. 

Spominjale su se iz dana u dan razne destinacije na kojima bi mogao završiti, bile su na listi Parma, Empoli, Mallorca...

Ipak, do konačnog dogovora nije došlo. No, prije nekoliko dana pojavilo se novo ime iz La Lige, zainteresirano za Brekala, činilo se da će doći do dogovora.

image
Fayez Nureldine/Afp

Riječ je o Getafeu, špajolskom prvoligašu koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu. Kako piše Lorenzo Lepore, talijanski novinar upoznat s događanjima u klubu iz Firence, dogovor je bio gotovo postignut, Brekalo je trebao otići na posudbu u Španjolsku, ali je sve propalo.

"Brekalov dolazak na posudbu u Getafe se činio izvjesnim, no nešto više od sat vremena prije posljednjeg zvona, prema podacima spaceviola, dogovor je pao u vodu. Ugovor je predviđao posudbu s pravom otkupa što bi na kraju dovelo igrača do potpisivanja trogodišnjeg ugovora. Ono što je pokvarilo posao je pitanje Hrvatove plaće. Getafe je izrazio spremnost da plati 60% iznosa", navodi Lepore.

S obzirom da je prijelazni rok završio u najjačim ligama, Brekalu sada ostaje nametnuti se u Fiorentini do zime, što mu nije pošlo za rukom prošle sezone, ili potražiti klub iz liga u kojima je prijelazni rok još uvijek aktivan.

Brekalo je, osim za Fiorentinu, igrao i za Dinamo, Wolfsburg, Stuttgart, Torino i Hajduk. S Bijelima je u protekloj polusezoni zabilježio 16 nastupa, osam pogodaka i dvije asistencije, a sada s 26 godina na leđima traži novi procvat u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:57