StoryEditorOCM
Strani nogometnove destinacija

Doktor za velike transfere i dokaz kakav je igrač: hrvatski reprezentativac na stolu ima nevjerojatne ponude

Piše R. R:
13. svibnja 2023. - 09:15

Mateo Kovačić prema svemu sudeći napušta Chelsea nakon pet godina boravka na Stamford Bridgeu. „Plavci“ su ga spremni prodati godinu dana prije isteka ugovora, a imena klubova koji ga žele vidjeti u svojim redovima zaista je nevjerojatna. Kovačića tako žele Manchester City, Manchester United i Bayern. Svi oni žele Hrvata i to je dokaz o kakvom se nogometašu radi.

Pep Guardiola hrvatskog veznjaka vidi kao idealno rješenje za svoj vezni red nakon što su ostali ‘kratkih rukava‘ u borbi za potpis Judea Bellinghama, ali „građani“ neće lako do potpisa 29-godišnjeg nogometaša.

Njihov gradski konkurent Manchester United također želi Kovačića i spremni su mu ponuditi ozbiljan ugovor koji bi vrlo lako mogao zadovoljiti igrača i njegove menadžere jer United ima ogromna sredstva na raspolaganju.

Posljednji u nizu klubova koji žele Kovačića je minhenski Bayern. Thomas Tuchel je veliki zaljubljenik u igru svog nekadašnjeg igrača, dobro je upoznat s njegovim kvaliteta i vidi ga kao idealnog za vezni red bavarskog velikana.

Mateu Kovačiću tijekom karijere trofeji nisu izostajali. S Real Madridom je osvojio gotovo sve što je mogao među kojima su i tri trofeja Lige prvaka, a s Chelseajem je pored ovog trofeja uzeo i Europsku ligu. Kovačić je u dresu Chelseaja u proteklih pet godina odigrao 219 utakmica i postigao je šest pogodaka. Često je međutim podcijenjen i nezasluženo izostavljan iz momčadi iako je konstantno držao formu jako dobrom.

Podsjetimo, prije dolaska na Stamford Bridge hrvatski reprezentativac je nastupao za Real Madrid, Inter i zagrebački Dinamo. Za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 93 utakmice i postigao je pet pogodaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:53