StoryEditorOCM
Strani nogometimaju nasljednika

Dragan Stojković je već zaboravljen, Srbi na klupu dovode svjetskog prvaka?

Piše SN
27. lipnja 2024. - 20:20

Dragan Stojković Piksi ostao je kao izbornik Srbije bez pobjede na posljednja dva velika natjecanja na kojima se ta reprezentacija oprostila već nakon završetka grupne faze.

- Ne možeš reći da se dečki nisu borili i da nisu izgarali, a to je najvažnije u sportu. Borili su se momci, kapa dolje. Nemojte dirati reprezentaciju, jer je ona dala svoj maksimum. Što se kritika tiče, slobodno kritizirajte, ja sam tu da primam udarce – rekao je Stojković nakon povratka reprezentacije u Beograd, prenose Sportske novosti.

image
Mahmut Serdar Alakus/Anadolu Via Afp

Srpski mediji pišu kako je Piksi već bivši, da je dobio otkaz, iako to službeno još nigdje nije objavljeno. Te napise nije želio komentirati, a ubrzo su se pojavili novi, posvećeni njegovom nasljedniku.

Tako srpski tabloid Kurir piše kako je Nogometni savez Srbije odlučio klupu reprezentacije povjeriti stranom stručnjaku iz Njemačke ili Italije koji ima iskustvo i rezultate.

Kao glavni kandidat za novog izbornika Srbije navodi se Joachim Löw, s kojim se pregovaralo već na proljeće, prije nego je Stojkoviću produljen ugovor.

image
Christian Charisius/Dpa Picture-alliance Via Afp

Löw je vodio Njemačku od 2006. do 2021. godine, a najveći uspjeh ostvario je 2014. kad je u Brazilu Elf osvojio naslov svjetskog prvaka.

Kurir navodi kako je pričuva Löwu talijanski trener i bivši veliki igrač Andrea Pirlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 20:21