StoryEditorOCM
Strani nogometklub je jasan

Drama u Borussiji, Terzić u svađi s jednom od najvećih zvijezda, jedan mora otići

Piše SN
3. lipnja 2024. - 09:33

Nastup Matsa Hummelsa u finalu Lige prvaka možda je bio njegov posljednji za Borussiju Dortmund. 35-godišnji branič sad mora dobro razmisliti o svojoj budućnosti, a ugovor mu istječe na kraju sezone - pišu Sportske novosti.

Njegov doprinos na putu do finala posebno je bio istaknut u obje utakmice protiv Paris Saint-Germaina, pogotovo kada je u uzvratu postigao jedini gol na susretu. Ipak, Crno-žuti su pali na posljednjoj prepreci, izgubivši 2:0 od sada 15-erostrukog osvajača Lige prvaka Real Madrida.

image

Mats Hummels

AFP

Bila je to prilika za iskupljenje za Borussiju Dortmund nakon poraza u finalu Lige prvaka 2013. protiv Bayerna na Wembleyju, u kojem je Hummels također sudjelovao, a na kraju su mogli samo žaliti za propuštenim prilikama. No, Borussia je osvojila srca navijača fenomenalnim pristupom i angažmanom u europskoj sezoni.

Hummelsova je budućnost u Dortmundu i dalje neizvjesna. Znalo se da odluku neće donijeti prije finala Lige prvaka, a nakon londonskog poraza izjavio je:

image

Edin Terzić

AFP

"Nemam pojma što će mi se dogoditi u srpnju", rekao je Hummels. “Pomalo je čudan osjećaj. Čudan je osjećaj ne znati. O svemu ću odlučiti u sljedećih nekoliko tjedana. Razočaranje zbog izgubljenog finala još je svježe.”

Već u nedjelju, pak, Bild je objavio da je odlazak Matsa Hummelsa iz Dortmunda praktički gotova stvar! To je zato što je Nijemac mjesecima bio u zavadi s čelnicima kluba. Glavni razlog navodno su trzavice između njega i hrvatskog trenera Edina Terzića. Situacija je, pišu Nijemci, sada nepopravljiva. Prema internim izvorima presuda je sljedeća: iz kluba mora otići - ili Hummels ili Terzić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 22:56