StoryEditorOCM
Strani nogometneredi u genovi

Dvije godine čekali na gradski derbi: epilog navijačkih nereda su brojna uhićenja i desetine ozlijeđenih navijača

Piše Hina
26. rujna 2024. - 23:22

Osam navijača je uhićeno, a deset ih je završilo na bolničkom liječenju nakon sukoba pristaša Genoe i Sampdorije, gradskih rivala, u srijedu navečer.

Nakon dvije godine ta su dva kluba igrala međusobni susret, u drugom kolu talijanskog Kupa. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, asistent kod pogotka Genoe bio je hrvatski nogometaš Milan Badelj, a nakon jedanaesteraca dalje je prošla Sampdoria. Toliko dugo ove dvije momčadi nisu međusobno igrale jer je Genoa u tom razdoblju stalni član Serie A, a Sampdoria se nalazi u Serie B.

Talijanski mediji navode da je sukob počeo u trenutku kada su navijači Genoe suparničkoj skupini otkrili ukradene transparente i obilježja Sampdorije. Sukobi po gotovo svakom kutku grada počeli su prije početka utakmice, a trajali su sve do 3 sata ujutro.

Tijekom njih su ozljede zadobili i talijanski policajci, tamošnji mediji govore o pet ozlijeđenih čuvara reda, a brojni navijači su također dobili teže i lakše ozljede. Njih desetorica su morala biti i hospitalizirana.

Veliki broj navijača je uhićen, ali u međuvremenu i pušten, s tim da su njih osmorica i dalje u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 23:36