StoryEditorOCM
Strani nogometmilostivi turci

Fenerbahče nakon neviđenog skandala kažnjem ‘smiješnom‘ cifrom, Hajduk znatno više plaća već godinama

Piše Gradimir Đukarić/SN
11. travnja 2024. - 20:05

Fenerbahče je novčano kažnjen zbog rijetko viđenog postupka u utakmici turskog Superkupa. Naime, na utakmicu protiv velikog rivala Galatasaraya poslali su juniore u znak prosvjeda zbog incidenata koji su se dogodili na prvenstvenoj utakmici s Trabzonsporom kada su domaći navijači uletjeli u teren i napali igrače Fenerbahčea.

Uoči utakmice Superkupa tražili su promjenu termina i zahtjevali da utakmicu sude strani suci, a kada su odbijeni odlučili su poslati juniore. No, pravi skandal je uslijedio na samoj utakmici na kojoj su igrači Fenerbahčea proveli tek jednu minutu i nakon toga napustili teren, pišu Sportske novosti.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Turske nije imala razumijevanja za takav postupak. Klub našeg proslavljenog vratara Dominika Livakovića je kažnjen sa čak 115 tisuća eura, a utakmica je registrirana 3:0 u korist Galatasaraya.

Član Fenerove Uprave Ahmet Ketenci koji je izveo momčad s terena suspendiran je na dva mjeseca obavljanja svih dužnosti, a u blagajnu turskog nogometnog saveza još će morati uplatiti 15 tisuća eura.

Za usporedbu s našim prilikama, ova je kazna daleko veća od najveće ikad izrečene u hrvatskom nogometu. Rekord u HNL-u drži Hajduk koji je početkom ove sezone kažnjen sa ‘povijesnih‘ - 40.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:42