StoryEditorOCM
Strani nogometkakvo priznanje

Gazzetta dala Vlašiću ocjenu rezerviranu samo za velemajstore: ‘Nisu znali što ih je snašlo, veličanstvena noć Hrvata‘

Piše Sport SD
5. prosinca 2023. - 08:25

Nikola Vlašić odigrao je odličnu utakmicu u dresu Torina, u 14. kolu Serie A vodio je momčad do pobjede 3:0 protiv Atalante u dvoboju klubova koji se bore za Europu. Hrvatski ofenzivac asistirao je za oba gola Duvána Zapate, dok je treći postigao Antonio Sanabria iz penala.

Gazzetta dello Sport, talijanski sportski dnevnik svjetskog glasa, Vlašića je za odličan nastup ocijenila osmicom. U Italiji je to iznimno visoka i rijetka ocjena, rezervirana za velemajstore i partije koje se pamte.

Zato talijanska osmica Vlašiću, još od ugledne Gazzette, ima posebnu težinu. U obrazloženju se navodi da ju je Vlašić zaslužio "predstavom totalnog nogometa i veličanstvenom partijom". No, dodaje Gazzetta, "to je zasluga i Torinovog trenera Ivana Jurića, koji je nadmudrio hvaljenog suparnika Gian Piera Gasperinija."

Talijani pišu:

 - Vlašić i Jurić vodili su Toro u najboljoj utakmici kluba ove sezone. Atalanta je jako dobra momčad s odličnim trenerom, ali oni nisu znali što ih je snašlo kada su se našli pod udarom Hrvata.

Vlašić je u Torino došao u ljeto 2022. na posudbu iz West Hama. Talijanski klub na ljeto ove godine otkupio ga je za 12.8 milijuna eura. Vlašić za Torino ima 51 nastup, 6 golova i 10 asistencija.

OVDJE i OVDJE možete pogledati Vlašićeve asistencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:53