StoryEditorOCM
Strani nogometvelika čast

Golom je izazvao delirij na Poljudu, htio ga je Real, punio je naslovnice u Španjolskoj: sada je postao igrač sezone

Piše SPORT SD
22. svibnja 2024. - 13:29

Ožujak 2018., zadnja minuta utakmice Hajduk - Istra. Rezultat 2:2. Nakon ubačaja najviše se uzdiže golman Bijelih koji je došao pomoći u zadnjem napadu utakmice i precizno zabija glavom za pobjedu i delirij na Poljudu.

Već znate da je riječ o Karlu Letici (27), nekadašnjoj Hajdukovoj velikoj nadi.

Prošao je sve mlade uzraste Hajduka, a za prvu momčad bijelih je upisao 22 nastupa. U ljeto 2018 je prešao u Club Brugge za tri milijuna eura. Igrao je još u SPAL-u, Sampdoriji, Cluju i Hermannstadtu. 

Ovu sezonu brani sjajno za švicarski Lausanne, a klub mu je sada odao veliku počast. Naime, Lausanne je Leticu službeno proglasio igračem sezone. Odigrao je 32 utakmice i devet puta sačuvao mrežu netaknutom, pomogao klubu ostati u ligi. U ožujku je posebno dobro branio, pa je tada proglašen i najboljim igračem lige.

Zanimljivo, samo par dana prije nego je Istri zabio spomenuti gol, španjolska Marca naveliko je pisala o interesu Reala za mladog golmana, izašla je velika naslovnica s naslovom "Objetivo Letica". Pisali su tada da bi odlično komplementirao Keylora Navasa, bio vratarska budućnost za veliki klub iz Madrida.

Ipak, tada je pala odluka na Ukrajinca Andrija Lunina, a Letica je otišao u Club Brugge kod Ivana Leke za tri milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 07:22