StoryEditorOCM
Strani nogometne biraju riječi

Gorak je kruh nogometnog izbornika, tek što su ispali krenule su teške optužbe: ‘Doslovno si nas upropastio‘

Piše R. R.
7. srpnja 2024. - 09:53

Turska je odigrala solidan turnir u Njemačkoj, stigli su do četvrtfinala, no očito je da su želje nacije bile puno više od tog rezultata. Na kraju su Nizozemci iskoristili svoju individualnu kvalitetu i Turcima „spustili rampu“. No koliko je teško biti nogometni trener ili izbornik neke reprezentacije spoznao je Vicenzo Montella i to odmah po završetku dvoboja. Javnost ga nije nimalo štedjela u svojim kritikama. 

- Gospodine Montella, doslovno si nas upropastio. Momčad je vapila za izmjenama gotovo pola sata. Je li moralo biti 2:1 da bi nekog zamijenio? Umorni smo od umišljenih trenera poput vas. Uništili ste zlatnu generaciju - poruka je poznate novinarke Elis Buse Araç.

image
Odd Andersen/AFP

Ljut je i poznati stručnjak Sergen Yalçın. On je imao samo jedno pitanje.

- Na žalost, Montellin način vođenja momčadi i izbori upropastili su ovu generaciju. Mogu sve shvatiti, ali kako toleriraš Kenana Yildiza koji nije napravio ništa pozitivno na turniru? - pita se Yalcin.

- Zaslužili smo dobiti ovaj susret, ali poraženi smo zbog događanja na terenu i neodgovornosti stručnjaka poput Montelle. Uvijek nas uništi netko nekompetentan - rekao je Alp Kılınç.

Izbornik Montella je pak bio puno blaži prema igračima, a pokušao je i otupjeti oštre strelice kritike upućene prema njemu. Dapače po njemu je neiskustvo momčadi za igranje ovakvih utakmica i najveći nedostatak.

image
Javier Soriano/AFP

- Igrali smo jako dobar susret. Najmlađa smo momčad na turniru i nismo se mogli nositi s određenim stvarima - rekao je Montella i dodao:

- Mislim da su svi neutralni navijali za nas, igrali smo s karakterom i takvi moramo ostati na narednim turnirima. Pola ove momčadi igrat će i za osam godina. Žao nam je, ali nismo mogli više. Ciljevi i očekivanja su bili veći, no nismo ih mogli dostići.

Očito je da Montella ima velike planove, no pravo je pitanje hoće li ostati na klupi reprezentacije. Pritisak je izuzetno velik, Turci teško praštaju neuspjeh, a za njih je ova eliminacija upravo to što se dogodilo protiv Nizozemaca. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 00:15