StoryEditorOCM
Strani nogometnapredak u igri

Gvardiola uspoređuju s Haalandom, najave za budućnost su spektakularne, uopće ne sumnjaju

Piše Sport SD
15. travnja 2024. - 09:31

"Joško Gvardiol sada izgleda kao igrač Manchester Cityja", naslov je to na tekstu The Athletica. Renomirani portal pozabavio se s recentnim nastupima Vatrenog, detaljno opisujući njegov napredak u igri, zbog čega se sve više uklapa u sustav Građana - pišu Sportske novosti.

U tekstu pišu kako je 22-godišnji hrvatski branič u par navrata bio "pretjerano pustolovan", ukazujući na neke njegove ishitrene greške u predaji lopte. Unatoč problemčićima u obrani, kako su napisali, Gvardiola smatraju "Erlingom Haalandom među obrambenim igračima".

U utakmici protiv Real Madrida, pak, istaknuli su da je veći dio utakmice odradio kao vezni igrač, izmjenjujući sitna dodavanja s Rodrijem i Kovačićem.

"City nikad nije bio u dvojbi oko njegovih kvaliteta. Vjeruju da je poseban igrač, ljevonoga verzija Johna Stonesa, koji je bio ključan kotačić momčadi u pohodu na trostruku krunu prošle sezone", stoji u dijelu teksta.

image
AFP

Ono što je posebno istaknuto je Gvardiolova brza prilagodba, ali i veliko povjerenje Pepa Guardiole, a takav tretman španjolski stručnjak rijetko pruža novim igračima u klubu. Hrvatski reprezentativac već je nadmašio dio suigrača po minutaži u premijernoj sezoni.

"Nije morao sjediti na klupi i čekati priliku kao drugi igrači koji su se mučili u početku mandata u Cityju. U Premier ligi je već skupio više minuta od Cancela i Silve u njihovim debitantskim sezonama, a uskoro će nadmašiti i Grealisha".

Tekst je zaključen s pogledom na budućnost.

"Još uvijek nije gotov proizvod, a njegovo branjenje "jedan na jedan" tek će doći na razinu Akea, Akanjija ili Diasa, ali oni koji su radili s Gvardiolom nemaju sumnje da će postati elitni igrač. Taj je proces već počeo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:43