StoryEditorOCM
Strani nogometKAOS U GRČKOJ

Hrvati oduševili u derbiju, a onda - šok. Krenula opća tučnjava, trener napao protivničkog igrača

Piše Sport SD
28. travnja 2024. - 23:08

PAOK je u utakmici punoj preokreta s 3:2 pobijedio AEK. Značajan trag na susretu ostavili su i hrvatski reprezentativci, a konačni rezultat uvelike je zakuhao borbu za prvaka.

Utakmica je, kako to i inače biva kod Grka, sijevala tenzijama, iskre su frcale na sve strane, a napetosti su eskalirale nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Naime, po završetku utakmice trener AEK-a Mathias Almeida fizički je napao protivničkog igrača Brazilca Taisona.

Ubrzo je nastala opća gužva, a veći sukob uspjeli su spriječiti igrači obje momčadi.

Video tučnjave pogledajte OVDJE.

Značajne uloge u susretu imali su i Hrvati. Poveli su crno-bijeli preko Giannisa Konstanteliasa u 3. minuti, a šest minuta kasnije gosti uzvratili golom Orbelina Pinede. Imao je zatim AEK dvije sjajne prilike doći u vodstvo, no fenomenalnim obranama istaknuo se Dominik Kotarski na vratima domaćina.

Prvo je u 19. minuti impresivno obranio udarac Pinede s niti tri metra, da bi u 31. još jednom spasio svoju momčad, ovaj put požrtvovno se ispruživši nakon opasnog udarca Sergia Arauja.

Međutim, AEK je do vodstva uspio doći u 75. minuti i to preko našeg Domagoja Vide. Stoper Vatrenih spremno je dočekao odbijanac u šesnaestercu i zabio svoj šesti pogodak sezone. Ipak, domaćini su do kraja uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. U 81. i 90. poentirali su KonstanteliasSastre i donijeli velika tri boda PAOK-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 08:39