StoryEditorOCM
Strani nogometnacionalni skandal

‘Hrvatski avion‘ trese Srbiju, pala prva ostavka! Oglasio se glavni krivac, spominje se i namještaljka

Piše SN
27. lipnja 2024. - 09:26

Ne stišava se bura oko ispadanja srpske nogometne reprezentacije s Eura. Nedugo nakon remija protiv Danske i službenog ispadanja svoje komentare i nezadovoljstvo podijelio predsjednik Vučić, te se kroz medije provukla priča o tome kako su srpski igrači po povratku u svoju domovinu letjeli hrvatskim avionom - pišu Sportske novosti.

Ana Brnabić, bivša srpska premijerka i aktualna predsjednica Skupštine Srbije, spomenula je kako je Vučić bio izrazito nedovoljan takvim raspletom, a kao glavni krivac cijele "zbrke" predstavljen je glavni tajnik srpskog saveza (FSS) Jovan Šurbatović.

- Iskreno govoreći, to nije hrvatski avion. Angažirana je njemačka kompanija. Naš team manager obično angažira čarter za potrebe našeg tima. U situaciji kada nam nisu dostupni zrakoplovi Air Srbije bira se najbolji mogući avion, naravno, gleda s financijske strane, najekonomičniji, pa je u tom trenutku angažirana tvrtka iz Njemačke. Ulazili smo u avion, a na njemu je pisalo na njemačkom jeziku, međutim, kad smo već bili u avionu, saznali smo da je registriran u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznaku - rekao je Šurbatović za srpske medije, a prenosi B92.

Na pitanje jesu li neki igrači zbog toga bili ljuti i nisu htjeli ući u avion, Šurbatović je odgovorio:

- Ne, nemojte, to nitko nije znao tko je ušao u avion. Ušli smo tim hodnikom, nitko nije pretpostavio, ni sanjao, a ne krivim menadžment jer dečko to nije mogao pogoditi. Njemačka kompanija bi poslala avion koji ima drugu oznaku izvana, kažem vam, to se nije moglo ni vidjeti, ali kada stvari zakažu u sustavu, spreman sam preuzeti odgovornost.

Brnabić se oglasila o skandalu s hrvatskom zastavom, tajna se dugo skrivala: ‘Vučić je bio očajan, sramota je...‘

‘Za ovo netko mora odgovarati!‘; Srbi poslali reprezentativce na Euro uz hrvatsku zastavu, kad je Vučić to shvatio...

Također je upitan je li svjestan da je ovaj čin "nacionalni skandal". Najavio je i ostavku na svojoj funkciji, ali je nadodao kako je tu odluku donio prije početka prvenstva.

- Nacionalni skandal... Događaju se takve stvari, događale su se, bila politička provokacija, namještaljka ili ne, sigurno se dogodilo i sigurno je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam i prije Europskog prvenstva najavio da ću iz drugih razloga dati ostavku, a sa svojim najbližim suradnicima sam razgovarao da nakon Eura napustim mjesto glavnog tajnika jer imamo mnogo važnijih pitanja o kojima stručna javnost mora raspravljati, a to je kuda ide srpski nogomet, koji će zamijeniti ove igrače koji igraju na Europskom prvenstvu. Imamo ozbiljne utakmice u Ligi nacija od rujna, od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i ja sam, netko tko je dugo u srpskom nogometu, ozbiljno zabrinut o budućnosti srpskog nogometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 09:39