StoryEditorOCM
Strani nogometlegenda se vratila

Ibrahimović se vratio u Milan i već je ‘zasukao rukave‘, ali nisu svi navijači oduševljeni ovim potezom kluba

Piše Dominik Neferanović/SN
15. prosinca 2023. - 12:14

Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan gdje će biti "operativni partner" i "viši savjetnik vlasnika i uprave". Iako je reakcija navijača zasad većinom pozitivna, ima i onih kojima nije jasan ovaj potez uprave kluba.

Milan je nedavno promijenio korporativnu strukturu, menadžere, komercijalnu politiku i ciljanu publiku. To znači da je Zlatan stigao u pravom trenutku, pišu Sportske novosti.

Da su Rossoneri u svojevrsnoj tranziciji politike, jasno je dala do znanja i izjava trenera Stefana Piolija nakon pobjede protiv Newcastlea u utorak.

- Moramo se natjecati u Europskoj ligi s nadom da možemo osvojiti europski trofej, iako je jasno da je manje vrijedan (od Lige prvaka). I dalje je to trofej koji nam nedostaje - rekao je Pioli.

Gazzeta dello Sport izdvaja koje su tri stvari potrebne da bi se balansiralo između uspješne sezone u Serie A i osvajanju europskog trofeja. Prva je entuzijazam koji je nedostajao u posljednjem razdoblju loših rezultata i velikog broja kritika. Ibrahimović u tome može biti faktor. Neće, naravno, biti samo motivator, nego iz njega dolazi i mentalitet pobjednika koji je u ovom trenutku potreban momčadi.

Drugi faktor su ozljede koje su ove sezone natjerale talijanskog stratega da utakmice priprema s 13-14 dostupnih igrača. U takvoj situaciji teško je računati na neka velika postignuća. No sada su se oporavili Bennacer, Leao i Okafor koji će svakako dati svoj obol u povratku na pobjedničke staze.

Treći faktor koji izdvaja ugledni talijanski list je, naravno, igra.

"Milan je također pokazao da ima problema u Newcastleu, u prvom poluvremenu bili su očito inferiorni u smislu intenziteta i fizikalnosti, gotovo nikad nisu uspjeli pobjeći pritisku i pronaći igru ​​za generiranje nogometa od veznog reda prema gore", pišu Talijani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:18