StoryEditorOCM

Inter remizirao s Cagliarijem, u idućem kolu može do naslova protiv Milana

Piše HINA
14. travnja 2024. - 23:29

 Nogometaši Intera napravili su korak bliže osvajanju 20. naslova talijanskog prvaka nakon što su u susretu 32. kola Serie A odigrali 2-2 protiv Cagliarija.

Inter šest kola prije kraja prvenstva ima velikih 14 bodova više od Milana i u idućem kolu u velikom gradskom derbiju može osvojiti "scudetto".

Inter je vodio 1-0 i 2-1, ali je Cagliari oba puta izjednačio, a potom u sudačkoj nadoknadi promašio veliku priliku za sva tri boda.

Domaćin je poveo u 12. minuti golom Marcusa Thurama, izjednačio je Eldor Šomurodov u 64. minuti, da bi Hakan Calhanagolu u 74. minuti iz kaznenog udarca doveo Inter u novu prednost. Devet minuta kasnije Nicolas Viola je izjednačio, a potom u sudačkoj nadoknadi promašio zicer za pobjedu.

Podjelom bodova je završio i ogled između Sassuola i Milana, na koncu je bilo 3-3.

Domaćin je imao 2-0 i 3-1 i bio je na korak do važne pobjede u borbi za prvoligaški spas, ali su "Rossoneri" uspjeli iščupati bod.

Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Andrea Pinamontija, a smo šest minuta kasnije Armand Lauriente je povećao na 2-0. Rafael Leao je smanjio u 20. minuti, no Lauriente je u 53. minuti svojim drugim golom na utakmici povisio na 3-1. Luka Jović je u 59. minuti vratio goste u život, a konačnih 3-3 postavio je Noah Okafor u 84. minuti.

Hratski reprezentativac Martin Erlić je odigrao cijeli susret za Empoli koji se nalazi na 19. mjestu sa 26 bodova, bod manje od zone spasa. Milan je drugi sa 69 bodova iza vodećeg Intera koji ima 83 boda.

U prvom nedjeljnom susretu aktualni prvak Napoli odigrao je pred svojom publikom 2-2 s Frosinoneom.

Napoli je dva puta vodio zahvaljujući Matteu Politanu (16) i Victoru Osimhenu (63), ali je Walid Cheddira, talijansko-marokanski napadač, kojeg je Napoli posudio Frosinoneu, dva puta bio strijelac (50, 73).

Stvari bi bile još gore za Napuljce da jedanaesterac u 30. minuti nije promašio igrač gostiju Matias Soule.

Frosinone, koji je u prosincu eliminirao Napoli iz talijanskog Kupa pobjedom 4-0 na stadionu Diego-Armando-Maradona, nalazi se na 18. mjestu sa 27 bodova, koliko ima i Verona na 17. poziciji.

U nedjelu je odigrana utakmica između Udinesea i Rome koja je prekinuta u 72. minuti nakon što se gostujući igrač Evan Ndicka (24) srušio na teren s bolovima u prsima.

Liječnička služba je odmah utrčala na teren, nosili su i defibrilator, ali nije korišten. Bjelokošćanin je iznesen na nosilima pri svijesti i odmah je prevezen u lokalnu bolnicu, a utakmica je prekinuta. Talijanski mediji prenose kako su pretrage isključile srčani udar. Vjeruje se da je Ndicka ranije tijekom utakmice dobio udarac u prsa, a modrica je izazvala poteškoće s disanjem. Međutim, ostat će u bolnici preko noći na promatranju.

U trenutku prekida rezultat je bio 1-1. Roberto Pereyra je doveo Udinese u vodstvo u 23. minuti, a izjednačio je Romelu Lukaku u 64. minuti. Antonio Tikvić nije nastupio za Udinese.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Fiorentina i Genoa, te Atalanta - Verona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:51