StoryEditorOCM
Strani nogometkoga će odabrati

Jedan je od najvećih talenata, ‘trpa‘ suparničke mreže, a HNS treba obratit pažnju, može igrati za tri reprezentacije

Piše Sport SD
7. rujna 2024. - 10:27

U igru je ušao u 63. minuti, kada je na semaforu stajalo 2:2, a utakmica je završila trijumfom njegove momčadi 4:2. Oba pogotka u raspletu dvoboja potpisao je Leon Grgić, 18-godišnji napadač Sturma iz Graza, koji je jedna od najvećih nada austrijskog nogometa.

Bilo je to prošle subote, kada je Sturm svladao Tirol u austrijskoj Bundesligi, a Grgiću su to bili prvi pogoci u prvom razredu tamošnjeg nogometa. Niti tjedan dana kasnije, u petak na Grbavici u Sarajevu, mladi napadač debitirao je za austrijsku U21 reprezentaciju u trijumfu kod Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za U21 Euro.

Nakon utakmice, Grgić je za sportsport.ba dao izjavu u kojoj je spominjao i Hrvatsku, a oko na njega bi mogao baciti i Hrvatski nogometni savez...

- Mogu igrati za Austriju, Hrvatsku i BiH. Dosad sam igrao za Austriju, zasad ću tu i ostati. Ovo mi je bio prvi nastup za U21 i bilo je top - rekao je Grgić.

Na Transfermarktu stoji da Grgić ima i austrijsko, i hrvatsko državljanstvo, vješto koristi obje noge, a visok je 189 centimetara.

Krajem siječnja proslavit će 19. rođendan, a njegova trenutačna vrijednost iznosi 500 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:28