StoryEditorOCM
Strani nogomettražena roba

Jose Mourinho otvoreno o ponudi koja bi zatresla nogomet: ‘To je bilo nešto bezobrazno, van ovog svijeta‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
7. kolovoza 2023. - 23:23

Čak četiri utakmice u skupini Europske lige Roma će igrati bez Jose Mourinha na klupi. "Posebni" će odlukom UEFA-e odraditi suspenziju zbog nedoličnog ponašanja nakon poraza Rome u finalu Europske lige protiv Seville. Tada je bijesno napao suca Anthonyja Taylora na parkiralištu budimpeštanske Puskas Arene i nazvao ga "jeb... sramotom".

- Kada sam rekao "jeb... sramota‘ on nije bio tamo. Tu su bili četvrti sudac, njegovi pomoćnici, Rosetti Webb. Znam da nisam bio elegantan, ali nisam nikoga uvrijedio. Pitao sam Rosettija ima li penala ili ne, nije mi odgovorio. Isto sam napravio i s Webbom, stavio mi je ruku na rame i rekao "da, bio je penal". Učinio je ono što bih ja volio da Taylor učini. Da mi je rekao "pogriješio sam, žao mi je", sve bi završilo na tome i imao bi moje poštovanje i divljenje. Svi griješimo, a Taylor je dobar, ako ne i vrlo dobar, nikada nisam sumnjao u njegovu iskrenost. Jedino što govorim je da je bio penal i da smo s tim penalom mogli pobijediti. Nije mi se svidio njegov nastup - kazao je Mourinho u opširnom razgovoru za Corriere dello Sport, prenose Sportske novosti.

Kazao je kako je imao dojam da je ostao sam u toj svojoj borbi.

- Najtužnije je što nisam osjećao podršku kluba u toj situaciji. Proživjet ću svoje četiri utakmice kazne, neću gledati na UEFA-u negativno, proživjet ću ih kao tifus. Bit će teško, ali sada sanjamo o Dublinu i igrat ćemo za ponovno finale.

Priznao je i kako je imao dvije ponude iz Saudijske Arabije, ali ih je odbio kao i što je prethodno odbio Kineze koji su mu, kako je rekao, dali "najveću ponudu koju je neki nogometni trener ikada primio".

- Dobio sam ponude od Al-Hilala i Al-Ahlija. Nazvao sam čelnike Rome i rekao im kako ih neću prihvatiti. S jedne strane osjećao sam se zarobljenim obećanjem koje sam dao igračima u Budimpešti, ali nisam ga odbacio samo zbog toga. To nije definitivno "ne". U prošlosti sam odbio najnevjerojatniju ponude koje je ikad primio neki menadžer, kada mi je Kina ponudila klupu reprezentacije i klupu kluba u kojem bi cijela momčad igrala. Cifra je bila nepristojna, izvan svijeta - otkrio je.

Pričao je, između ostalog, Mourinho i o predsjednicima klubova s kojima je surađivao. Roman Abramovič je na "Posebnog" ostavio najbolji dojam.

- Jedan mi je rekao ‘ti razumiješ nogomet, ja razumijem brojke". Bio je to Abramovič. Pitao sam ga za transfer Essiena, a on mi je kazao: "Ako je to igrač kojeg želiš, imat ćeš ga". Lyon je tražio nemoralnu cifru, ali ga je potpisao. Kada imate tu privilegiju, možete odlučiti kako igrati i tražiti alternative. Ako ne, moraš se prilagoditi - poručio je Mourinho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:49