StoryEditorOCM
Strani nogometzamalo preokret

Kakav bio to bio udarac Hajduku: slovački Ružomberok bio nadomak senzaciji i plasmanu u grupnu fazu Konferencijske lige

Piše R. R.
29. kolovoza 2024. - 22:07

Slovački Ružomberok bio je nadomak velikom preokretu i iznenađenju u play-off fazi Konferencijske lige, klub koji nije znao za pobjedu u Europi se umalo plasirao u grupnu fazu natjecanja. Bila bi ovo dodatna „sol na ranu“ navijačima Hajduka nakon ispadanja od prosječne slovačke momčadi, ali i još jedan pokazatelj koliko zapravo precjenjujemo domaće prvenstvo. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Prvi dvoboj armenski Noah je glatko dobio s 3:0 i činilo se da će s lakoćom proći dalje. No na kraju je sve bilo drugačije. Slovaci su već u 9. minuti došli u vodstvo pogotkom preko Olivera Luterana, situaciju još više zakomplicirali u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Jan Hladik pogodio za 2:0. Situacija je došla do dramatičnog usijanja u 70. minuti kada su domaćini dobili igrača više zbog isključenja braniča Pabla Santosa, ali i kazneni udarac koji je realizirao Martin Boda. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Dvadesetak minuta prije kraja susreta Ružomberok je imao gotovo idealnu situaciju, poravnali su zaostatak iz prvog susreta i imali igrača više. Put im je bo gotovo otvoren, navijači su ih počeli „vući“ prema povijesnom plasmanu u grupnu fazu jednog od euro-natjecanja. No hladan tuš se zbio u 88. minuti kada je Matheus Aias pogodio za 3:1 i ugasio sve nade Slovaka. Noa se tako provukao s ukupnih 4:3 u Konferencijsku ligu, prvi put u svojoj kratkoj povijesti jer klub postoji tek od 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:49