StoryEditorOCM
Strani nogometpogledajte video

Kaos na finalu češkog kupa: stotine huligana uletjelo na teren i izazvalo masovnu tučnjavu

Piše sport sd
22. svibnja 2024. - 22:27

Katastrofalne scene obilježile su finalnu utakmicu Kupa Češke. Sparta Prag slavila je 2:1 na gostovanju kod Viktorije Plzen pogotkom Veljka Birmančevića u prvoj minuti sučeva dodatka, a nedugo nakon posljednjeg zvižduka uslijedio je kaos.

Oko stotinu navijača uletjelo je na teren i izazvalo masovnu tučnjavu. Prema pisanjima češkim medija, prvi su na travnjak ušli navijači Viktorije, zaputivši se prema protivničkoj frakciji. Mnogi od njih nosili su kapuljače i maske, da bi se nogometni teren ubrzo pretvorio u bojno polje.

Unatoč (očito zakašnjeloj) reakciji brojnih pripadnika policije, navijači su se nekoliko minuta fizički obračunavali na travnjaku, a snimke pokazuju da su pritom neki i brutalno ozlijeđeni. Na jednom videu jasno se razaznaje kako dva navijača drže suparničkog na podu sjedeći mu na leđima, on je glavom okrenut prema tlu, te ga dvojac tuče šakama.

Česi pišu, a i vidljivo je iz raznih kadrova, da je policija bila potpuno bespomoćna, no jednom trenutku uspjela je udaljiti najproblematičnije navijače s terena. Zrakom su letjele boce piva i stolice, od kojih je jedna završila u televizijskoj kameri, stoga je prekinut prijenos na javnoj televiziji Češke.

Policija je i prije susreta objavila da se finale Kupa smatra utakmicom visokog rizika te su postavljene odgovarajuće sigurnosne mjere, ali očito ni to nije pomoglo da bi se spriječile nemile scene.

KAOS NAKON UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 05:59