StoryEditorOCM
Strani nogometlegende reala

Kroos prokomentirao Modrićevu želju: ‘Luka uživa, a ja sam htio prekinuti na visokoj razini‘

28. svibnja 2024. - 11:27

Njemački nogometaš Toni Kroos rekao je da njegov hrvatski suigrač Luka Modrić i dalje uživa u igranju za Real Madrid pa se nada njegovom produljenju ugovora.

Kroosu (34) i Modriću (38), koji zajedno igraju na sredini terena od 2014., ugovori s Real Madridom istječu za mjesec dana. Modrić je rekao da nada produženju dok je Kroos odlučio završiti igračku karijeru ovog ljeta.

"To su različiti slučajevi, dva različita mentaliteta kako završiti karijeru", izjavio je Nijemac u intervjuu španjolskoj radijskoj postaji Cadena SER.

"Luka nastavlja uživati, a ja sam htio prekinuti u jako dobrom trenutku, na visokoj razini dok moje tijelo još uvijek dobro funkcionira", dodao je. Obojica ove sezone igraju manje nego ranije jer Realov trener Carlo Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi. Kroos je rekao da se povlači bez ikakvih fizičkih problema, premda je mogao igrati do 36 godine.

"No, sada osjećam da je pravi trenutak za povući se", objasnio je.

On će u subotu u Londonu posljednji put istrčati za Real Madrid u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Zatim će se priključiti reprezentaciji Njemačke za Europsko prvenstvo koje se igra u njegovoj domovini. Premda je prestao igrati za reprezentaciju, s kojom je 2014. osvojio Svjetsko prvenstvo, u ožujku se vratio.

image
AFP

"Imao sam osjećaj da me trebaju. Izbornik Nagelsmann me nazvao, a također sam i promatrao kako se pate", ispričao je. Njemačka na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru nije prošla skupinu u konkurenciji sa Španjolskom i Japanom.

"Nagelsmann me pitao želim li igrati na Europskom prvenstvu. Razmišljao sam, shvatio da se fizički dobro osjećam, što je najvažnije jer je riječ o turniru nakon duge sezone s Real Madridom. Na kraju sam pristao", rekao je.

Kroos je uvjeren da Njemačka s aktualnom momčadi "može napraviti bolji rezultat". Nakon Europskog prvenstva oprostit će se od igranja i živjeti u Madridu.

"U Madridu ću u rujnu otvoriti nogometnu akademiju za djecu. A, u Njemačkoj ću osnovati ligu, sličnu Kings League koja postoji u Španjolskoj", rekao je. Modrić je rekao na radijskoj postaji COPE da je "uvijek tužno kada se oprašta neki igrač".

"Šteta jer je Toni jedan od igrača s kojim sam najviše uživao igrati tijekom karijere. Igrali smo zajedno 10 godina", izjavio je Modrić. "Ali to je njegova odluka. On je miran nakon što ju je donio i to je potrebno poštivati", dodao je.

Upitan misli li da mu se Kroosovim odlaskom otvorio prostor na sredini terena i mogućnost produženja ugovora, odgovorio je da "to nema veze s njegovom situacijom".

"Svatko odlučuje o sebi. Različiti smo karakteri, svatko je odlučio što želi", zaključio je Modrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 18:18