StoryEditorOCM
Strani nogometi sam je svjestan

Mbappéu u Madridu ništa neće nedostajati, ali morao se odreći bogatstva, detalj s Modrićem puno govori

Piše SN
18. srpnja 2024. - 06:49

Ako su podaci španjolske Marce točni, Kylian Mbappé kao igrač Paris Saint-Germaina inkasirao je 200 milijuna eura godišnje. Stotinjak od kluba, stotinjak kao jedan od najeksponiranijih partnera Katra. U Realu ga navodno čeka oko 15 milijuna eura godišnje, što je nekoliko puta manje od prijašnje mu plaće, ali bonus za potpis petogodišnjeg ugovora, vrijedan između 100 i 115 milijuna eura uvelike popravlja financijsku sliku - pišu Sportske novosti.

Mbappé će "omastiti brk" i od prava na imidž, spekulira se da će igraču ići 60 do 80 posto takvog tipa zarade, što je enormno visoki postotak i izvrsna zarada za nekoga tko je marketinški možda i najprivlačnija "roba" u svijetu nogometa. Dakle, Mbappéu u Madridu ništa neće nedostajati, ali u svakom slučaju stoji da se morao odreći bogatstva, jer pariško-katarske snage u nadolazećih pet godina vjerojatno bi mu uplatile preko milijarde.

image
AFP

Međutim, Mbappé se nije odrekao samo novca da bi postao Kralj. Odrekao se i statusa, uloge glavne face svlačionice. Pored zvijezda poput Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama, tek treba izgraditi svoje ime u svlačionici Reala, koliko god popularan i uspješan dosad bio.

"Kylian će se sa suigračima natjecati na svjetski tron, a više neće biti ni zaštitno lice Katara, zemlje koja je utjecala na njega i obitelj te raniju odluku o ostanku u PSG-u", piše Marca polemizirajući o svemu od čega je Mbappé odustao u zamjenu za bijeli dres.

Govoreći o odricanju od statusa najboljeg i nezamjenjivog, španjolski list ukazuje na to da Mbappé i sam zna da ništa neće pasti s neba i da se, poput svih drugih, mora iskazati.

image
AFP

"Određeni detalji mnogo toga govore. Mbappé mora zaslužiti svoje mjesto, a određeni detalji jasno govore da je toga i sam svjestan. Zato je dao Modriću do znanja da nikada ne želi uzeti broj 10, a nije želio ni ‘sedmicu‘ koju je nosio u PSG-u, jer ona pripada Viniciusu", nastavlja Marca.

Podsjećaju da je Mbappé u Parizu "bio miljenik Emmanuela Macrona i katarskog šeika Tamima Bin Hamada Al Thanija, te jedno od najvećih bogatstava zemlje". Nadalje, Real mu je zabranio odlazak na Olimpijske igre s reprezentacijom, a Marca je uvjerena da bismo, u slučaju Mbappéova ostanka u PSG-u, gledali drukčiji scenarij.

"PSG bi popustio pod Macronovim pritiscima", misli španjolski list.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 00:03